Mornar protiv Lovćena za 2. mjesto

Sutjeska dočekuje Budućnost u 10. kolu Erste Superlige, posljednjem pred plej-of borbe
1223 pregleda 1 komentar(a)
Nikola Rebić, plej Mornara, Foto: KK Mornar/media Pro
Nikola Rebić, plej Mornara, Foto: KK Mornar/media Pro
Ažurirano: 13.05.2019. 13:14h

Posljednje, 10. kolo Erste Superlige, daće odgovor na pitanje sa koje će pozcije Mornar, Sutjeska i Lovćen - od druge do četvrte - pokušati u plej-ofu da zaprijete prvoplasiranoj Budućnosti. Sve tri ekipe su bodovno izjednačene pred večerašnje mečeve koji počinju u 19 sati.

Barani, ipak, drže sve u svojim rukama i ukoliko pobijede Lovćen u “Topolici”, obezbijediće drugo mjesto i prednost domaćeg parketa u polufinalu protiv trećeplasiranog tima, u tom slučaju Sutjeske.

- Imamo priliku da obezbijedimo drugo mjesto i prednost domaćeg terena u polufinalu, mada domaći parket neće biti od krucijalnog značaja. Iako mnogi već vide Budućnost i Mornar u finalu, nikako ne treba potcijeniti kvalitete Sutjeske i Lovćena, koji su pokazali snagu i tokom ABA 2 lige i tokom Superlige - kazao je plej Mornara Nikola Rebić. U slučaju pobjede Mornara, Sutjeska će biti treća, bez obzira na ishod meča protiv Budućnost u Nikšiću, dok će Lovćen biti četvrti.

Poredak se, međutim, mijenja ako izabranici Miodraga Kadije slave u Baru - Mornar bi u tom slučaju pao na treće mjesto (ako Sutjeska izgubi od Budućnosti), ili čak četvrto (ako Sutjeska pobijedi Budućnost).

Lovćen, dakle, može pobjedom protiv Mornara, čak, do drugog mjesta, ali mu treba i pomoć Budućnosti i njena pobjeda u Nikšiću. U protivnom će Cetinjani biti treći, a Sutjeska druga...

- Biće spektakl protiv Budućnosti, očekujem ispunjenu dvoranu, sjajnu atmosferu i odličnu utakmicu. Želimo da uživamo u košarci - kazao je trener Sutjeske Zoran Glomazić.

Parovi 10. kola (danas): Mornar - Lovćen (19 h), Sutjeska - Budućnost (19), Ulcinj - Jedinstvo (19).

Tabela: Budućnost 8-1, Mornar 6-3, Sutjeska 6-3, Lovćen 6-3, Ulcinj 1-8, Jedinstvo 0-9.

Bonus video: