Mornar sjutra protiv Cibone, Vranješ pod znakom pitanja

Prošle sezone obje ekipe su u međusobnim duelima ostvarile su pobjede pred svojim navijačima. Cibona je u Zagrebu slavila 91:89, iako je Mornar imao loptu za pobjedu. Barski tim je pred svojim navijačima slavio 92:57.
55 pregleda 0 komentar(a)
Nemanja Vranješ, Foto: Mornar/Media Pro
Nemanja Vranješ, Foto: Mornar/Media Pro
Ažurirano: 02.12.2017. 15:43h

Dvonedjeljnu pauzu u ABA ligi košarkaši Mornara su iskoristili da “napune baterije” za veoma naporan nastavak sezone na dva fronta.

“Dobro smo radili. Iskoristili smo prvenstvenu pauzu da se osvježimo, ali i da akumuliramo snagu za utakmice koje nas očekuju u ritmu srijeda–subota”, ističe trener Barana Mihailo Pavićević.

Pred Mornarom je novo iskušenje u regionalnoj ligi, u nedjelju veče (19 sati) rival u “Topolici” je Cibona, koja nakon devet kola ima tri pobjede, trijumf manje od Barana. Zagrepčani, uz to, ne znaju za pobjedu već četiri kola…

“Kvalitet Cibone je mnogo iznad rezultata koje postiže. U njenom sastavu su iskusni, provjereni igrači koji su iz nekog razloga zapali u krizu. Zagrepčani su promijenili trenera, a pošto promjene te vrste često znaju da motivišu ekipu, vjerujem da će s pozitivnom energijom doputovati u Bar. Ne smijemo dopustiti da se Tomas, Žorić, Rozić i ostali razigraju, moramo nametnuti naš ritam , ritam koji njima ne odgovara. Moramo, u svakom slučaju, snažno ući u meč i biti veoma obazrivi svih 40 minuta”, dodao je Pavićević.

PREVIEW: The wounded Wolves are coming to Bar – @MornarBar host @kk_cibona Read more at: https://t.co/PFrMURjRLt #ABALiga pic.twitter.com/Hj2VV4VdBs

December 2, 2017

Prošle sezone obje ekipe su u međusobnim duelima ostvarile su pobjede pred svojim navijačima. Cibona je u Zagrebu slavila 91:89, iako je Mornar imao loptu za pobjedu. Barski tim je pred svojim navijačima slavio 92:57.

“Biće to težak duel, uostalom kao i svi u ovogodišnjem prvenstvu ABA lige. Prošle sezone odigrali smo dvije dobre utakmice sa Zagrepčanima. U Zagrebu smo izgubili 91:89, a imali smo loptu za pobjedu, dok smo u Baru odigrali jednu od najboljih utakmica i slavili sa 92:57. Sjutra bismo, naravno, bili zadovoljni i sa minimalnom pobjedom. Glavno je da odigramo čvrsto odbranu i svedemo goste na što manji broj poena. Uvjeren sam da pobjeda onda neće izostati. Vjerujem, takođe, da se barska publika uželjela košarke i da će u duelu sa bivšim šampionom Evrope iz Zagreba biti naš šesti igrač”, ističe kapiten Mornara Marko Mijović.

Kako ističu iz barskog kluba, trener Pavićević ima problema sa sastavom tima, jer se reprezentativac Nemanja Vranješ vratio bolestan sa posljednje reprezentativne akcije, nije trenirao proteklih dana i njegovo učešće protiv Cibone je neizvjesno.

Iz Mornara su saopštili i da su na pozajmicu u Teodo do kraja sezone poslali mladog Emira Hadžibegovića, koji je bio i na širem spisku Bogdana Tanjevića tokom priprema za Evropsko prvenstvo, ali je ove sezone često bio prekobrojan u rosteru Mornara, pa će mu veća minutaža u tivatskom klubu dobro doći…

Bonus video: