Mornar u Sloveniji: Za prvi trijumf u gostima od 5. oktobra

Košarkaši Mornara večeras od 20 sati gostuju slovenačkoj Krki, u utakmici desetog kola ABA lige
997 pregleda 0 komentar(a)
Uroš Luković, Foto: KK Mornar
Uroš Luković, Foto: KK Mornar

Borbena igra protiv Budućnosti (poraz nakon produžetka), svakako bolja nego u nekoliko prethodnih mečeva, te pobjeda uz dobru igru u odbrani protiv Gaziantepa u FIBA Ligi šampiona, podigli su i nivo samopouzdanja kod košarkaša Mornara.

Provjeru uspona forme izabranici Mihaila Pavićevića imaće večeras u Novom Mestu protiv slovenačke Krke (20 časova), protiv koje imaju šansu da tek drugi put u sezoni vežu dvije uzastopne pobjede (prvi put su to uradili na startu, pobjedama protiv Cibone i Igokee).

- Mi smo u usponu forme. Utakmice protiv Budućnosti i Gaziantepa u Ligi šampiona daju nam za pravo da idemo u Sloveniju sa određenom dozom optimizma, da eventualno pobjedom u Novom Mestu zadržimo priključak sa timovima iz vrha tabele. Neće to biti nimalo lak posao, jer je Krka sastavljena od izuzetno kvalitetnih igrača. Moraćemo da budemo veoma koncentrisani, kako u odbrani, tako i u napadu da bismo došli do pobjede. Pogotovo u odbrani, jer oni igraju bez nekog klasičnog centra, većinu vremena u igri provode dvije četvorke i svih pet igrača su jako dobri šuteri, što nije lako braniti. Nadam se da ćemo i mi njima, pametnom igrom u napadu, zadati dosta problema u fazi odbrane - kazao je Pavićević pred put u Sloveniju.

Krka nakon devet kola ima isti skor kao Mornar (četiri pobjede i pet poraza), a epilog će umnogome zavisiti od šuta sa distance, jer se sastaju ekipe koje su do sada pogodile najviše trojki u ligi - Krka 94, Mornar 89.

- Krka je na domaćem terenu izuzetno nezgodan protivnik, ne samo Mornaru nego i ostalim ekipama, što potvrđuju rezultati i prošle, a i ove godine. Ne znam zbog čega je to tako. Svi se nešto žale na dvoranu, a teren je teren. Nema na šta da se žale, ali oni jednostavno kod kuće igraju jako dobro. Evo, ove godine dobili su i Crvenu zvezdu. Očekuje nas vrlo teška i, mislim, neizvjesna utakmica - ističe Pavićević.

Mornar, koji ne zna za pobjedu u gostima od 5. oktobra (Cibona), vodi 3:1 u pobjedama protiv Krke u ABA ligi, u Novom Mestu je izjednačeno 1:1.

- Ukoliko budemo igrali kao protiv Budućnosti u većem dijelu utakmice ili u posljednjem duelu Lige šampiona, što znači angažovano i strpljivo, odnosno borbeno u odbrani i mudro u napadu, možemo da donesemo kući i drugi put ove sezone bodove sa gostovanja. Decembar i januar su tradicionalno “naši” mjeseci, uvjeren sa da će tako biti i ove sezone - kaže centar Mornara Uroš Luković.

Bonus video: