Mornar uz zvuk sirene poražen od Fenija, ništa od fajnl-fora

Makedonci su poslije pobjede na svom terenu (92:85) slavili i u gostima 83:82 i to u hičkokovskoj završnici.
0 komentar(a)
Nikola Ivanović (Mornar), Foto: SAVO PRELEVIĆ
Nikola Ivanović (Mornar), Foto: SAVO PRELEVIĆ
Ažurirano: 03.04.2012. 20:48h

Na fajnl-for Balkanske lige, na razočarenje navijača Mornara, idu košarkaši Fenija. To je epilog revanš susreta četvrtfnala koji je večeras odigran u dvorani “Topolica“.

Makedonci su poslije pobjede na svom terenu (92:85) slavili i u gostima 83:82 i to u hičkokovskoj završnici.

Dva rivala su odigrala zanimljivu i rijetko neizvjesnu utakmicu, ali je na kraju srećniji i spretniji tim slavio. Naime, kod rezultata 80:80 na četiri sekunde i sedam desetinki do kraja meča sudije su dosudile loptu sa strane za Barane i poslije tajm-auta, domaći su krenuli u akciju. Loptu je izveo Skot i dodao do Jelenića, koji je asistirao Radosavljeviću na zicer, koji je tu priliku iskoristio za radovanje domaćih, ali je na žalost ljubitelja košarke u Baru za cijelo vrijeme tog napada zapisnički sto “spavao“ (što nije prvi put u Baru da se desi na košarkaškim utakmicama) tako da sat nije niti krenuo.

Barani su počeli da slave, Makedonci da se bune i prigovaraju, pa su poslije sudijskog vijećanja priznati poeni Mornaru, ali i napravljeno solomunsko rješenje. Arbitri su odlučili da vrate sat na jednu sekundu do kraja utakmice i daju napad gostima.

Košarkaši Fenija su tu sekundu odlično iskoristili i iz kornera njihov najbolji pojedinac u ovom susretu Ivan Lilov je pogodio šut za tri poena i veliko slavlje, odnosno plasman Fenija na završni turnir u Izrael.

Bio je to hladan tuš za igrače i navijače domaćih koji su solidno odigrali ovaj meč, odnosno vodili i kontrolisali rezultat skoro tokom cijele utakmice. Skoro 38 minuta su domaći vodili i imali prednost od pet do 11 poena.

Da se, ipak, sprema prava drama, bilo je evidentno i nekako je lebdjelo u vazduhu, jer bi se Makedonci uvijek vraćali u egal i hvatali priključak poslije iole osjetnije prednosti Barana. Početkom posljednje četvrtine domaći su došli do najveće prednosti na meču (70:59), ali su tada Jelenić i drugovi prosto stali i dozvolili rivalu da se potpuno vrati u meč serijom (16:4) i povedu 74:75, u posljednjem minutu igre.

Sve kasnije što se dešavalo opisano je u tih posljednjih 60-ak sekundi. U domaćem sastavu pored Jelenića sa 24 poena, dvocifren učinak su imali Singlteri sa 14, Ivanović sa 13 i Radosavljević sa 11 poena, dok je u ekipi Fenija trio Lilov sa 21, Knežević sa 20 i Fraj sa 13 poena, davali dobar ritam i ton timu iz Kavadaraca.

Na završnom turniru za prvaka Balkanske lige, 21. aprila u Izraelu, u polufinalu će igrati bugarski Rilski i Feni, te dva izraelska tima Galil Gilboa i Hapoel iz Tel Aviva.

Mornar – Feni Industrija 82:83 (25:22, 24:22, 16:15, 17:24)

Bar – Dvorana: “Topolica”. Gledalaca: 500. Sudije: Zurapović (BiH), Mažić, Glišić (Srbija).

Mornar: Pajović 2, Damjanović, Sarajlija 5, Ivanović 13, Skot 4, Jelenić 24, Radosavljević 11, Sekulović 2, Pavić, Vujošević 3, Barović 4, Singlteri 14.

Feni Industrija: Fraj 13, Sokolov 7, Brčkov, Radulović 3, Simonovski 2, Knežević 20, Đurov, Nikolovski 13, Gočevski 2, Samardžijev 2, Lilov 21.

Bonus video: