Mornar želi da se pomjeri sa "mrtve tačke"

Košarkaši Mornara večeras (20 časova) dočekuju turski Gaziantep, u 7. kolu grupe C FIBA Lige šampiona
1695 pregleda 1 komentar(a)
Pavićević, Foto: Championsleague.basketball
Pavićević, Foto: Championsleague.basketball

Gaziantep je prvi rival iz Turske sa kojim će igrati košarkaši Mornara na evropskoj sceni. Da li će se to posrećiti izabranicima Mihaila Pavićevića da upišu prvu pobjedu u grupnoj fazi FIBA Lige šamiona, znaće se nakon večerašnjeg meča u “Topolici”, koji počinje u 20 časova (cijena ulaznice je tri eura).

Mornar je u prethodnih šest kola grupe C upisao svih šest poraza (jedini bez pobjede u takmičenju), i posljednji je na tabeli, dok Gaziantep ima dvije pobjede i četiri poraza. Duel sa ekipom iz Turske je nova prilika da se Barani pomjere sa “mrtve tačke”...

- Ekipa Gaziantepa je kvalitetna, sastavljena od iskusnih profesionalaca, ali mislim da je red da krenemo sa pobjedama i u Ligi šampiona. Vjerujem da ćemo svi biti zdravi i fokusirani na to da ostvarimo prvu pobjedu - ističe Pavićević.

Večerašnja utakmica bi mogla da bude prvi korak ka popravljanju skora u FIBA Ligi šampiona. Jer Mornar u narednih pet kola čak četiri puta igra kod kuće (Gaziantep, Riga, Nižnji Novgorod i Bamberg) i, na sredini serije, samo jednom gostuje, Tenerifima na Kanarskim ostrvima.

- Ekipa iz Turske nam dolazi u nezgodnom trenutku. Imamo zgusnut raspored, u narednih petnaestak dana imamo pet utakmica, uz jedno daleko putovanje do Tenerifa. Ali, idemo utakmicu po utakmicu - dodaje strateg Barana.

Mornar je u seriji od tri poraza, i posljednjih 13 utakmica na dva fronta ima 11 poraza, posljednji od Budućnosti u subotu u Baru, u ABA ligi.

- Nije to bila neka vrhunska igra, ali je pristup bio sasvim drugi. Vidjeli smo dosta pozitivnih stvari u odnosu na prethodne utakmice. Nadam se da ćemo krenuti da dižemo formu - zaključio je Pavićević.

Bonus video: