Može li Budućnost da ponovi podvig u Trentu?

Košarkaši Budućnost Volija gostuju na sjeveru Italije, gdje su u januaru 2018. slavili nakon 50 minuta
1876 pregleda 0 komentar(a)
Želi da se zabavlja i pobijedi: Hasan Martin na prvoj utakmici sa Trentom, Foto: Savo Prelević
Želi da se zabavlja i pobijedi: Hasan Martin na prvoj utakmici sa Trentom, Foto: Savo Prelević

Dok god postoji teoretska šansa, trebalo bi se boriti. Ali, realnost je drugačija - nakon šest poraza u šest mečeva Evrokupa, košarkaši Budućnost Volija mogu da „dignu ruke” od Evrope i posvete se ABA ligi, u kojoj su na vrhu poslije šest kola.

Gotovo je nemoguće preteći minimum dva od tri tima koja imaju skor 3:3 (Oldenburg, Arka Gdinja i Trento), ali izabranici Petra Mijovića imaju veliki motiv da se večeras (19.30) na sjeveru Italije konačno sklone sa nule. Možda je „PalaTrento” pravo mjesto za to, jer su u toj dvorani Podgoričani 24. januara 2018. slavili pogocima Danila Nikolića sa linije penala desetinku prije kraja drugog produžetka (106:105) i izborili četvrtfinale Evrokupa u najuspješnijoj sezoni u istoriji kluba.

- Protiv Trenta želimo da prevaziđemo određene slabosti koje su uočljive u Evrokupu i da uradimo sve da dobijemo utakmicu. Ne bavimo se više kalkulacijama da li možemo u drugi krug, jednostavno želimo da popravimo utisak iz određenog broja utakmica. Neke smo odigrali na jako dobrom nivou protiv najjačih timova, ali smo ih izgubili na jednu loptu - istakao je Mijović. Čovjek koji je naslijedio Slobodana Subotića na klupi „plavih” planira da razigra pojedine košarkaše.

- U Evrokupu ćemo pokušati da razigramo igrače koji nisu na zavidnom nivou forme, ali i da uradimo sve da se vratimo sa pobjedom iz Italije. Dobra sedmica je iza nas, solidna utakmica protiv Unikahe i izuzetno dobro prvo poluvrijeme protiv Cibone. Nadam se da je vrijeme za kontinuitet dobrih igara, a uz to i kontinuitet pobjeda - zaključio je Mijović.

Najbolji igrač Budućnosti na posljednjih nekoliko utakmica, Hasan Martin, bio je kratak:

- Nadam se da ćemo pobijediti u Italiji. Očekivanja su da igramo jako u odbrani, da dijelimo loptu i pogađamo šuteve, ali i najvažnije - da se zabavljamo radeći to.

Kraft prvi asistent i „kradljivac” Evrokupa

Najjače oružje trenera domaćih Nikole Brijence je igrač kojeg se Budućnost olako odrekla na početku prošle sezone, Eron Kraft.

Amerikanac je jedan od najboljih defanzivaca u evropskoj košarci, a prvi je asistent (prosjek 8,2) i „kradljivac” Evrokupa (2,8). Dvocifren košgeterski učinak imaju Džastin Noks (15,3), Alesandro Đentile (13,6) i Džejms Blekmon (10,5).

Bonus video: