"Mravi" zgaženi u produžetku

"Odlično smo odigrali produžetak, a osim pobjede koja je izuzetno bitna, slavili smo sa 11 razlike", istakao je trener “plavih” Dejan Radonjić.
92 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.01.2012. 21:16h

Košarkaši Budućnosti upisali su 11. pobjedu u ABA ligi - izabranici Dejana Radonjića savladali su večeras u "Morači", nakon produžetka, ekipu Zagreba 81:70, u utakmici 16. kola. Regularni dio utakmice završen je rezultatom 64:64.

Pred duel sa Zagrebom bilo je samo važno da se upišu dva boda, a nakon meča igrači Budućnost Volija imaju dva razloga za slavlje. Prvo što je ostvarena 11 pobjeda u regionalnoj ligi, a drugo jer su “plavi” slavili sa većom razlikom nego što su izgubili u dvorani “Dražen Petrović” (81:72), pa će, ukoliko budu imali isti skor kao i “mravi”, biti bolje plasirani.

Mogli su Podgoričani i u regularnom toku da ostvare pobjedu, ali je Džermejn Anderson dva puta u posljednjih dvadesetak sekundi bio neprecizan, pa se ušlo u dodatnih pet minuta. Svi igrači Budućnost Volija zaslužuju čestitke za želju i borbenost, ali bi bila nepravda ne spomenuti fenomenalnog Nikolu Ivanovića.

Ako je i neko sumnjao u njegov kvalitet, protiv Zagreba je pokazao vanserijski kvalitet. Kada su gosti imali osjetniju prednost i prijetili da prelome meč, najmlađi igrač crnogorskog šampiona je uzeo stvari u svoje ruke i vratio Budućnost Voli u život. Meč je završio sa 23 poena (16 u drugom poluvremeni i produžetku), a imao je i tri ukradene lopte.

Izrastao je u junaka pobjede i njemu saigrači treba da zahvale što nisu pognutih glavan napustili teren. Bojan Dubljević je upisao 16, Anderson 13, a Čedomir Vitkovac 10 uz devet skokova. Krunoslav Simon je bio najefikasniji kod Zagreba.

"Čestitam igračima na pobjedi. U najavi smo rekli da neće biti nimalo lako. Igrali smo protiv mladog, talentovan i kvalitetnog rivala. Dobro smo počeli i trebalo je da imamo veću prednost na odmoru, ali smo im dozvolili da se u finišu vrate. Početak drugog poluvremena i način na koji su nas stigli, najavio je ovakvu završnicu. Dobra odbrana nam je omogućila da u završnici imamo dva šuta za pobjedu. Odlično smo odigrali produžetak, a osim pobjede koja je izuzetno bitna, slavili smo sa 11 razlike, a tamo izgubili devet, pa ćemo, u slučaju istog skora, biti bolje plasirani", istakao je trener “plavih” Dejan Radonjić.

Furiozno je Budućnost Voli otvorila meč i u 6. minutu vodila 12:0, što je bio znak da Vladimir Androić zatraži minut odmora. Ulaskom Vedrana Morovića, “mravi” su došli do željene igre i počeli da tope prednost domaćina. Iako su u nekoliko navrata imali i dvocifreni minus na odmor su otišli sa zaostatkom od svega četiri poena (31:27).

Start drugog dijela pripao je Zagrebu. Gosti su počeli da pogađaju sa spoljnih pozicija, pa je Morović u 24. minutu donio prvo vođstvo svom timu (35:34). Vođstvo “mrava” je izbacilo iz ritma Podgoričane, pa su na isteku 29. minuta imali sedam poena minusa. Međutim, Ivanović je sa zvukom sirene sa osam metara pogodio trojku za minus od dva poena Budućnost Volija pred odlučujuću dionicu (46:48).

Posljednja četvrtina donijela je igru koš za koš, ekipe su se smjenjivale u vođstvu i imale priliku da se odlijepe. Nisu je iskoristile, a “plavi” su imali dva napada za pobjedu. Anderson nije bio precizan, a u dodatnih pet minuta na terenu je postojao samo jedan tim za ubjedljiv trijumf.

"Loše smo otvorili utakmicu, dozvolili smo rivalu da napravi veliku razliku. Stizali smo, stigli i prestigli prednost protivnika i bili smo u situaciji da dobijemo meč, ali u odlučujućim trenucima nismo imali koncentracije. Imali smo dosta grešaka, Budućnost je imala više napada i bilo je teško dobiti meč kada protivnik za dva poena šutira 68 puta, a mi svega 46. Ako pogledate valorizaciju, posebno u regularnom dijelu, bili smo bolji, ali se ne može protiv nekih stvari iza kulisa. Međutim, samo smo krivi za poraz", istakao je Androić.

Galerija

Bonus video: