Mulaomerović podnio ostvaku

0 komentar(a)
Damir Mulaomerović, Foto: Sportsport.ba
Damir Mulaomerović, Foto: Sportsport.ba
Ažurirano: 15.09.2016. 18:08h

Samo dan po okončanju kvalifikacija za Eurobasket, u kojima je reprezentacija Bosne i Hercegovine zauzela drugo mjesto u grupi C, u konkurenciji Rusije i Švedske, Damir Mulaomerović podnio je ostavku na mjesto selektora "zmajeva".

Sa dvije pobjede nad Šveđanima i dva ubjedljiva poraza od Rusa, njegov sada već bivši tim je i dalje u konkurenciji da se plasira na šampionat.

Ipak, trebalo bi da se dogodi čudo, pa da se Bosanci nađu među četiri najbolje drugoplasirane selekcije.

U saopštenju javnosti, Mulaomerović, koji je klupu "zmajeva" preuzeo u maju, se zahvalio rukovodstvu KSBIH na povjerenju.

"Reprezentacija Bosne i Hercegovine ne treba da brine za svoju budućnost, jer su stasale i stasavaju generacije koje će, nadam se, s ponosom i posebnim entuzijazmom nositi reprezentativni dres" - zaključio je 42-godišnji Tuzlak.

Time je stavljena tačka na očajan kvalifikacioni ciklus "zmajeva", tokom koga je Mirza Teletović suspendovan zbog sukoba sa Dženanom Musom, Nedim Buza i Nemanja Gordić doživjeli ozbiljne povrede, a Jusuf Nurkić poručio da će razmisliti da li će ikada više igrati za nacionalni tim.

Bonus video: