Mur: Ajverson se vraća u Bešiktaš

Operaciju će Ajverson obaviti u Americi, a ako bude sve u redu vratiće se u Tursku i ponovo zaigrati za "crno-bijele"
0 komentar(a)
Alan Ajverson, Foto: REUTERS
Alan Ajverson, Foto: REUTERS
Ažurirano: 14.01.2011. 08:43h

Amerikanac Alan Ajverson, bivša NBA zvijezda, neće prekinuti karijeru kako su neki mediji prenijeli, već će se vratiti u Bešiktaš nakon operacije sumnjive izrasline na nozi, a sumnja se da se radi o tumoru. Operaciju će Ajverson obaviti u jednoj bolnici u Americi, a ako nakon oporavka od osam nedjelja sve bude u redu, vratiće se u Tursku i ponovo obući dres Bešiktaša sa kojim je potpisao dvogodišnji ugovor vrijedan četiri miliona dolara.

Da će se kontroverzni košarkaš vratiti u Istanbul garantuje njegov menadžer i prijatelj Geri Mur, demantujući pisanje dijela turskih medija koje su prenijeli i neki svjetski da napušta košarku, jer trpi strašne bolove.

- To nije pogrešno naveden citat već najobičnija laž. On uopšte ni sa kime nije razgovarao - tvrdi Mur uz dodatak da se njegovom klijentu sviđa igranje u Turskoj.

O razlogu zbog koga Ajverson, privremeno, napušta Tursku i vraća se u SAD, Mur je dao objašnjenje.

- Ima izraslinu na nozi, tek treba da se vidi o čemu je riječ i ima li u njoj malignih stanica. Boli ga jako, kaže da ga ništa tako nije boljelo do sada. Napatio se mnogo - tvrdi Mur.

Veliku NBA karijeru Ajverson je izgradio igrajući za Filadelfiju, Denver, Detroit i Memfis. Prije 14 godina je bio prvi izbor na draftu, a 2001. godine i najkorisniji igrač lige.Može se reći da je jedan od najvećih košarkaša kojeg je Filadelfija imala i da je jedan od najboljih u novijem dobu kompletne lige. Čak je 11 puta igrao na "Ol-star" utakmici, četiri puta je bio prvi strijelac lige, a tri puta je izabran u petorku godine.

Bonus video: