MVP, MVP: Nikola Vučević, košarkaški kralj Floride

"Prošlih godina u ovo vrijeme već smo planirali odmore. Srećom, sada je drugačije. Za sportistu i takmičara najljepši momenti su kada se bori za nešto, za nešto važno... Na nama je da odgovorimo", rekao je Vučević
4910 pregleda 1 komentar(a)
Nikola Vučević, Foto: AP
Nikola Vučević, Foto: AP
Ažurirano: 18.03.2019. 23:40h

"MaVP, MVP, MVP" - takvo skandiranje sa tribina na NBA mečevima uglavnom dobijaju asovi poput Lebrona Džejmsa, Stefa Karija, Kevina Durenta, Džejmsa Hardena ili Rasela Vestbruka.

Prvi put ih je čuo Nikola Vučević, sinoć na utakmici Orlando - Atlanta, u kojoj je ostvario još jedan moćan učinak, sedmi put u karijeri imao više od 20 poena i 20 skokova.

Navijači Orlanda nagradili su našeg asa za još jednu sjajnu partiju, ali i za sve što radi ove sezone i što drži "magične" u igri za plej-of.

"Platio sam nekoliko navijača da bih mogao da budem kul i da se malo pohvalim kad dođem kući, u Crnu Goru", našalio se Vučević u razgovoru za nba.com.

"Bilo je sjajno čuti tako nešto sa tribina. Mnogo mi znači. Navijači poštuju to što radim, podržavaju me, a meni je drago što je tako i što sam pomogao timu da pobijedi".

Orlando je na pobjedu od osmog mjesta na Istoku...

"Prošlih godina u ovo vrijeme već smo planirali odmore. Srećom, sada je drugačije. Za sportistu i takmičara najljepši momenti su kada se bori za nešto, za nešto važno... Na nama je da odgovorimo", rekao je Vučević.

Nakon ol-star vikenda i prvog učešća, Vučević je nastavio da vodi Orlando u odlučujuće borbe. Još je poboljšao prosjek - 20,7 poena i 12,1 skok po meču, uz 3,9 asistencija.

Cijela njegova NBA karijera, osim debitantske sezone u Filadelfiji, bila je konstantna i na visokom nivou, napominje se u tekstu, što je, ističe Vučević, za njega i najvažnije.

"Biti konstantan u ovakvom takmičenju, sa toliko mečeva, a malo vremena za odmor i pripreme nešto je na šta sam ponosan. To je najveći izazov za sve nas. Tokom cijele karijere imao sam usjećaj da mogu uvijek da odgovorim na terenu i da se zna šta može da se očekuje od mene", kazao je Vučević.

Bonus video: