Na startu sa Britankama

Problem stručnom štabu zadaje Jelena Škerović, koja je povrijedila koljeno i pitanje je koliko će pauzirati
53 pregleda 0 komentar(a)
Jelena Škerović, Foto: Zoran Đurić
Jelena Škerović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 24.05.2011. 18:56h

Nakon dvije nedjelje rada na Zlatiboru, najbolje košarkašice Crne Gore vratile su se u Podgorici, ali tek da bi prespavale i prepakovale stvari.

Naime, danas u ranim popodnevnim satima otputovale su za Antaliju, gdje će od sjutra do petka učestvovati na turniru u konkurenciji domaće Turske, Velike Britanije i Hrvatske.

Problem stručnom štabu zadaje Jelena Škerović, koja je povrijedila koljeno i pitanje je koliko će pauzirati.

- Ovaj turnir dobro će nam doći da se uvjerimo u trenutnu formu poslije završetka priprema na Zlatiboru, na kojima smo radili naporno i odradili ono što smo planirali. Imali smo problema jer nismo bili kompletni, s obzirom na to da su neke igračice tek prije nekoliko dana završile obaveze u svojim klubovima. Bilo je i problema sa povredama. Jelena Škerović je doživjela povredu koljena, ali nalazi doktora ulivaju nam optimizam, jer njihove procjene govore da nije u pitanju ozbiljnija povreda - kaže selektor Miodrag Baletić.

Prvog dana naša selekcija igra sa Velikom Britanijom (16 sati), u četvrtak će “crvene” odmjeriti snage sa Hrvatskom (16), a u petak sa Turskom (18.15).

- Nastup na ovom turniru planirali smo u trenutku kada smo mislili da ćemo pripreme početi 1. maja. Međutim, zbog obaveza većina reprezentativki u svojim klubovima, početak priprema odložili smo za sedam dana, tako da turniru u Antaliji sada predstavlja i malo opterećenje, jer se još nismo dovoljno uigrali. I pored toga, ne idemo u Tursku bez ambicija, jer je za nacionalni tim rezultat uvijek važan. U ovom trenutku, ipak, najvažnija je igra i podizanje forme za ono što nas očekuje u Poljskoj. Turnir u Antaliji poslužiće nam da se još bolje uigramo i oprobamo sa kvalitetnim selekcijama, a najvažnije je da nas zaobiđu povrede - zaključio je Baletić.

Bonus video: