Na vrućem terenu jure osmi uzastopni trijumf

"To je mnogo težak teren. Uzgred, Zadar je i dobra ekipa, igra odličnu košarku. Ima nekoliko sjajnih individualaca, koji razigravaju saigrače" istakao je Aleks Marić
2 komentar(a)
Aleks Marić, Foto: Savo Prelević
Aleks Marić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.12.2015. 09:29h

Cedevita je protiv Krke upisala 10. uzastopnu pobjedu i makar na dvije noći preotela vrh ABA lige.

Ali, šansu da se vrate na tron koji suvereno drže od 17. oktobra i pobjede baš na Cedevitom, imaće košarkaši Budućnost Volija. Šampion Crne Gore, međutim, neće imati nimalo lak zadatak da veže i osmi trijumf u regionalnom takmičenju, jer večeras (21 čas) gostuje jednom od najnegostoljubivijih domaćina, Zadru.

"To je mnogo težak teren. Uzgred, Zadar je i dobra ekipa, koja igra odličnu košarku. Ima nekoliko sjajnih individualaca, koji razigravaju saigrače", istakao je Aleks Marić.

Iskusni centar Budućnosti, koji nekoliko posljednjih utakmica igra odlično, zna recept za pobjedu.

"Timska igra je najvažnija. Moramo da nastavimo putem kojim smo dosad išli, da budemo čvrsti, pogotovo u odbrani, koja nam je najjače oružje ove sezone. Ona nam omogućuje da igramo dobar napad".

Podgoričani su prije četiri dana u uzbudljivoj završnici savladali Mega Leks, iako su nepuna dva i po minuta prije kraja gubili 78:72. Momak rođen prije 31 godinu u Sidneju smatra da je tim pokazao smirenost kada je bilo najteže i vjeruje da to može da bude adut i u dvorani „Krešimir Ćosić”.

"Vidjelo se naše iskustvo. Kad je potrebno, „stisnemo” i pokažemo karakter, ko smo i šta smo. Bilo je mnogo izgubljenih lopti, u prvom poluvremenu nismo ličili na sebe, ali smo u nastavku sve popravili".

Budućnost je dugo prva i pokušaće da na čelu ostane bar do 19. kola, kada bi na gostovanju Cedeviti mogla da riješi pitanje broja 1 pred plej-of.

"Bilo bi dobro da održimo 1. mjesto cijele sezone, ali ne gledamo toliko daleko, već samo razmišljamo o utakmici sa Zadrom. Ubrzo igramo i sa Cedevitom, ali nas ta utakmica zasada ne zanima".

Ubitačan tempo ostavlja traga na pulenima Luke Pavićevića. Kapiten Suad Šehović u subotu nije trenirao zbog povrede skočnog zgloba, ali će danas stisnuti zube i zaigrati. Nekoliko minuta će vjerovatno dobiti i Divou Džozef, iako se računalo da neće igrati prije 10. januara.

"Ne tražimo izgovore u umoru, niti alibi. Ovo je naš posao, moramo da se ponašamo kao profesionalci i na terenu i van njega. Samo da nastavimo ovako", zaključio je Marić.

Raspored

Danas

MZT - Mega Leks 18.00

Zadar - Budućnost Voli 21.00

Juče

Tajfun - Crvena zvezda 63:73

Partizan - Igokea 66:73

Subota

Metalac - Sutjeska 84:78

Cedevita - Krka 70:60

Srijeda

Olimpija - Cibona 19.00

Bonus video: