Najinteresantnije u Atini

I dok se može sa sigurnošću reći da je Barselona favorit protiv Uniksa, kao i CSKA Moskva u duelima sa Bilbaom, mnogo više neizvjesnosti se očekuje u mečevima Montepaskija i Olimpijakosa, odnosno Panatinaikos i Makabija
0 komentar(a)
Andrej Voroncevič, Foto: Cskabasket.com
Andrej Voroncevič, Foto: Cskabasket.com
Ažurirano: 20.03.2012. 08:58h

Nakon tronedjeljne pauze, na teren će ponovo najbolje ekipe u Evropi. Na programu su mečevi četvrtfinala, koje se igraju na tri pobjede.

I dok se može sa sigurnošću reći da je Barselona favorit protiv Uniksa, kao i CSKA Moskva u duelima sa Bilbaom, mnogo više neizvjesnosti se očekuje u mečevima Montepaskija i Olimpijakosa, odnosno Panatinaikos i Makabija.

Mečevi između grčkog i izraelskog šampiona biće repriza prošlosezonskog finala fajnal-fora u kome je uspješniji bio Panatinaikos (78:70).

"Cijenimo Makabi i moramo da shvatimo da igranje u „OAKI“ nije prednost za nas. Moramo da povećamo koncentraciju, jer do sada nismo igrali dobro u našoj dvorani. U mečevima između Makabija i nas nema favorita, odlučivaće nijanse“, istakao je Željko Obradović, trener Atinjana.

Poseban motiv imaće centar Izraelaca Sofoklis Skorcijanitis, jer je do ove sezone igrao za Olimpijakos.

"Vrijeme je da dokažemo šta možemo da uradimo. Moramo dati sve od sebe, ne želim da izgubimo, a imamo loše iskustvo protiv Panatinaikosa. Želimo da se sportski revanširamo za poraz u prošlogodišnjem finalu", istakao je gorostasni Grk.

Barselona je u prvoj fazi dva puta igrala sa Uniksom i oba puta je slavila (93:65, 63:50). Očekuje se da sve okonča u tri duela.

"Biće teško, Uniks je dobra ekipa koja ne dozvoljava lake poene. Mečevi plej-ofa su nešto posebno, jedan detalj može da odluči i zato moramo biti maksimalno koncentrisani“, rekao je Ćavi Paskal, strateg Katalonaca.

Tim iz Kazanja dolazi u Barselonu da što skuplje proda kožu.

"Jako dobro znamo Barselonu, jer smo već igrali dva puta. Imaju dosta iskusnih igrača i jaku klupu. Obje ekipe će imati maksimalnu motivaciju, Barselona je favorit, ali se nećemo predati", naglasio je šef struke Uniksa Jevgeni Pašutin.

CSKA Moskva je apsolutni favorit protiv Bilbaa, najprijatnijeg iznenađenja ove sezone.

"Treba da dobijemo oba meča kući i da pokušamo sve da završimo u Bilbau, gdje je teško igrati. Ovi mečevi su najvažniji u dosadašnjem dijelu sezone i moramo ih odigrati maksimalno angažovano", objasnio je Andrej Voroncevič, krilo "armejaca“.

Rodžer Grimau, bek Baskijaca, vjeruje u svoj tima.

"Moramo biti “gladni“ pobjeda. Znamo da je CSKA favorit, ali ništa nećemo dati besplatno", istakao je nekadašnji član Barselone.

Montepaski i Olimpijakos se ponovo sastaju u četvrtfinalu kao i prošle sezone, kada su Italijani slavili 3-1, iako su prvi meč izgubili kući 89:41.

"Ako budemo slušali našeg trenera, sigurno ćemo ići na fajnal-for. Naš najjači adut je timaska igra i jaka odbrana“, riječi su pleja Nikosa Zizisa.

Grci sa puno optimizma dolaze u Italiju.

"Trener Dušan Ivković je tempirao formu da sada igramo najbolje. Spremni smo za duele sa Montepaskijem, optimista sam i očekujem plasman na fajnal-for", jasan je Jorgos Printezis, krilo Pirejaca.

Utorak

Barselona - Uniks (19.00)

Panatinaikos - Makabi (21.00)

Srijeda

CSKA Moskva - Bilbao (17.15)

Montepaski - Olimpijakos (20.45)

Četvrtak

Panatinaikos - Makabi (20.00)

Barselona - Uniks (20.45)

Petak

CSKA Moskva - Bilbao (17.15)

Montepaski - Olimpijakos (20.45)

Bonus video: