Nazor: Moramo biti spremni da zaustavimo njihove adute

" Mornar je kvalitetna ekipa. Ima jake igrače na lopti, prvenstveno Nidama i Rejli-Rosa. Šuterski su opasni, igraju ljepršavo i trče kontranapad. Moramo biti spremni da zaustavimo njihove adute i da dovedemo utakmicu u smjer da je možemo kontrolisati", rekao je trener Cibone
60 pregleda 0 komentar(a)
Ante Nazor, Foto: Wikipedia.org
Ante Nazor, Foto: Wikipedia.org
Ažurirano: 03.03.2018. 13:47h

Poput Mornara, ni za Cibonu nedjeljni meč 21. kola ABA lige u Zagrebu nema rezultatski značaj.

Cibona (skor 7-13) je na dva kola prije kraja izbjegla posljednje mjesto na tabeli, pa će pokušati da i drugi put u sezoni savlada Mornar, jer je u "Topolici" bilo 82:78 za goste.

„Igramo protiv ekipe koja među prva četiri ekipe u ABA ligi. Moramo imati pristup na tragu pristupa kojeg smo imali protiv takvih ekipa na domaćem terenu. Ovo je ujedno i oproštaj od regionalne lige, zadnje kolo na domaćem terenu i željeli bismo završiti na najbolji mogući način, dobrom igramo i pobjedom. Mornar je kvalitetna ekipa. Ima jake igrače na lopti, prvenstveno Nidama i Rejli-Rosa. Šuterski su opasni, igraju ljepršavo i trče kontranapad. Moramo biti spremni da zaustavimo njihove adute i da dovedemo utakmicu u smjer da je možemo kontrolisati. Nakon ove pauze koja nam je dobro došla da se resetujemo ponovno smo kompletni, te se nadam da će naša timska hemija biti dodatan impuls", rekao je trener Cibone Ante Nazor.

Domagoj Bošnjak, igrač Cibone, dodao je da njegovu ekipu očekuje teška utakmica".

"Oni su osigurali plej-of, ali bez obzira na to biti će motivisani da nam vrate za našu pobjedu u Baru. Mi ćemo dati sve od sebe da odigramo u dobrom ritmu. Očekujem pobjedu“, rekao je Bošnjak.

Bonus video: