NBA Diznilend: Sezona se završava u zabavnom parku?

Portparol NBA Majk Bas rekao je da su razgovori za sada informativni i da bi taj kompleks, osim za utakmice, mogao da posluži i za treninge i stanovanje
1606 pregleda 0 komentar(a)
Diznilend
Diznilend
Ažurirano: 23.05.2020. 22:54h

Uprava NBA lige potvrdila je da razgovara sa kompanijom Volt Dizni o mogućnosti da se košarkaška sezona odigra na imanju te kompanije, od sredine jula na Floridi.

Sezona u NBA ligi prekinuta je 11. marta zbog pandemije koronavirusa, a u ligi se nadaju da bi takmičenje moglo da se nastavi sredinom jula.

Uprava lige razgovara sa kompanijom Dizni kako bi se utakmice igrale u sportskom kompleksu na Diznijevom imanju u blizini Orlanda.

Portparol NBA Majk Bas rekao je da su razgovori za sada informativni i da bi taj kompleks, osim za utakmice, mogao da posluži i za treninge i stanovanje.

"Naš prioritet je i dalje zdravlje i bezbjednost svih učesnika, sarađujemo sa stručnjacima za javno zdravlje i Vladom na sveobuhvatnom setu smjernica kako bismo osigurali da postoje odgovarajući medicinski protokoli i zaštita", rekao je on.

Kampus se prostire na 225 hektara, ima brojne hale u kojima istovremeno mogu da se igraju utakmice.

Na cijelom Diznijevom kompleksu ima skoro 24.000 hotelskih soba.

NBA liga radi na brojnim scenarijima za povratak takmičenja, u sklopu kojeg će se obavljati redovna testiranja na koronavirus.

Bonus video: