NBA liga blizu rješenja: Završnica sezone i plej-of u istom gradu?

Kao najvjerovatnije mjesto održavanja takve završnice sezone spominje se Las Vegas
1548 pregleda 0 komentar(a)
Dvorana u Orlandu, Foto: Stephen M. Dowell
Dvorana u Orlandu, Foto: Stephen M. Dowell

Američki mediji navode kako NBA liga raspravlja o brojnim različitim scenarijima kako bi ipak okončala ovu sezonu ukoliko se suzbije pandemija koronavirusa, a najizglednijom se čini mogućnost odigravanja skraćenog ostatka ligaškog dijela sezone i plej-ofa na jednoj lokaciji i to bez gledalaca tokom jula.

Kao najvjerovatnije mjesto održavanja takve završnice sezone spominje se Las Vegas.

Kako su do trenutka prekida sezone, nakon što je objavljeno da je centar Jute Rudi Gober zaražen koronavirusom, ekipe odigrale između 63 i 67 utakmica, iz izvora bliskih vođstvu lige spominje se mogućnost da svaki sastav odigra ukupno 70 ligaških utakmica nakon čega bi krenulo doigravanje.

Postoji i predlog prema kome se u doigravanje ne bi plasiralo po osam prvoplasiranih ekipa iz svake konferencije već bi se igrale dodatne utakmice u kojima bi učestvovali timovi koji budu plasirani od sedmog do desetog mjesta na tabeli.

Tako bi sedmoplasirana i osmoplasirana ekipa iz svake konferencije igrale međusobno, a pobjednik bi se plasirao u doigravanje, dok bi poraženi imao još jednu priliku za ulazak u plej-of i to protiv pobjednika utakmice između devetoplasiranih i desetoplasiranih sastava iz svake konferencije.

Takođe, prvi krug doigravanja se ne bi igrao na četiri nego na dvije pobjede.

U slučaju da ovaka predlog bude usvojen, ostatak ligaškog dijela sezone bi se igrao od 3. do 14. jula, od 14. do 18. bi se igrale kvalifikacione utakmice za ulazak u doigravanje, dok bi doigravanje počelo 18. jula.

Bonus video: