Neka bude kao do sada

"Nijednog trenutka ne smijemo da pomislimo da je Turska manje kvalitetna i manje opasna od ostalih selekcija koje su među osam najboljih", kaže Baletić.
67 pregleda 0 komentar(a)
Baletić i Izabranice, Foto: Www.fibaeurope.com
Baletić i Izabranice, Foto: Www.fibaeurope.com
Ažurirano: 29.06.2011. 22:24h

Sve što je do sada urađeno zaboravlja se. Dobra igra, sjajni rezultati ostaju po strani, sve staje u samo jednu utakmicu.

Pobjeda donosi plasman u polufinale, borbu za medalju i šansu da se kroz kvalifikacije izbori plasman na Olimpijske igre u Londonu naredne godine.

„Crvene“ su do sada bez problema savladala šest rivala, tada su imale mogućnost za popravni, a danas protiv Turske kiks je isključen.

Ako se gleda trenutna forma, naša selekcija je favorit, jer je prikazala igre kao iz udžbenika. Čak je i Francuska, prvak Evrope, bila nemoćna da uradi nešto više protiv “crvenih”.

Odlučivaće, vjerovatno, jedna osvojena ili izgubljena lopta, promašeno slobodno bacanje, uhvaćena lopta...

Jelena Škerović i saigračice, ali i stručni štab, respektuju rivala, ali vjeruju da mogu do polufinala.

"Ulog je zaista veliki, toga su svjesne i igračice i ljudi u stručnom štabu, ali i oni koji su nas podržavali na putu do ovog rezultata. Treba da odigramo u skladu sa svojim mogućnostima, do krajnjih granica fanatizma i da pokušamo da napravimo najvažniji korak koji donosi polufinale i dovodi nas u situaciju da se borimo za medalju", kaže selektor Miodrag Baletić.

Koliko je nepravedan sistem takmičenja dovoljno pokazuje dosadašnji učinak. Jedino Crna Gora ima svih šest pobjeda do sada i mora da strijepi za plasman u polufinale, dok je Turska do osam najboljih došla sa po tri pobjede i poraza.

"Sve selekcije koje su došle do četvrtfinala pripadaju samom vrhu evropske košarke. Nijednog trenutka ne smijemo da pomislimo da je Turska manje kvalitetna i manje opasna od ostalih selekcija koje su među osam najboljih. Turska ima iskusne igračice na svim pozicijama, predvodi ih Nevrije Jilmaz i istovremeno radi se o selekciji koja ima velike ambicije. To dovoljno govori i poziva nas na oprez".

Pobjednika bi moglo da odluči i to koja će selekcija bolja ući u meč sa psihološke strane.

Zbog toga je odlučeno da dan pred četvrtfinale samo selektor daje izjave, kako bi košarkašice mogle maksimalno da se fokusiraju na duel sa Turskom.

Ostaje da se vidi da li će to dati rezultat, s obzirom na to da su “crvene” uz blistave partije pobjeđivale sve rivale kada su mogle da komuniciraju sa medijima.

"Prisutna je velika želja, ali želja koja mora da bude vođena mudrošću. Tako je bilo u dosadašnjim mečevima u Poljskoj i nadam se da neće biti drugačije ni protiv Turske. Nije u pravu onaj koji misli da je iznad sudbine, tako da mi ne očekujemo ništa nenormalno. Očekujemo težak duel, veliku borbu i veliko zalaganje naših igračica, a pokušaćemo da učinimo ono što je najviše moguće u ovom trenutku", zaključio je Baletić.

Na današnjem meču naša reprezentacija će imati i podršku grupe navijača iz Nikšića, koja je danas otputovala za Lođ.

Sve selekcije koje su došle do četvrtfinala pripadaju samom vrhu evropske košarke. Nijednog trenutka ne smijemo da pomislimo da je Turska manje kvalitetna i manje opasna od ostalih selekcija koje su među osam - kaže selektor Baletić

Čelnici saveza u Lođu

Predsjednik Košarkaškog saveza Crne Gore Milo Đukanović, predsjednik Izvršnog odbora Veselin Barović i direktor svih reprezentativnih selekcija Danilo Mitrović, otputovali su danas za Lođ kako bi dali podršku ekipi pred najvažniju utakmicu u dosadašnjem dijelu Evropskog prvenstva.

Pomenuti trio će u Poljskoj ostati do kraja takmičenja.

Četvrtfinale

Letonija - Rusija 72:83

Češka - Hrvatska 79:63

Danas

Crna Gora - Turska (18.00)

Litvanija - Francuska (20.30)

Bonus video: