Nema razloga za zabrinutost

"Sa 34 registrovane seniorke plasirali smo se među 16 najboljih u Evropi, a igrama na turniru u Antaliji smo pokazali da nismo slučajno tu gdje jesmo", kaže Baletić.
87 pregleda 0 komentar(a)
Miodrag Baletić, Foto: Www.kscg.me
Miodrag Baletić, Foto: Www.kscg.me
Ažurirano: 31.05.2011. 21:48h

Prve ozbiljnije provjere su iza košarkašica Crne Gore, a sve u cilju da se što bolje spreme za Evropsko prvenstvo u Poljskoj. Naša selekcija je učestvovala na turniru u Antaliji u konkurenciji Turske, Velike Britanije i Hrvatske i ostvarila pobjedu i dva poraza. Međutim, i pored neuspjeha protiv Britanki i Hrvatica, stručni štab nije zabrinut.

"Imali smo mali broj zajedničkih treninga, a nosioci igre su se priključili dva dana prije polaska. Imali smo i problema sa povredama, tako da nismo uspjeli da koncipiramo igru na pravi način. Jelena Škerović je na rehabilitaciji, a problema sa povredama imaju Ana Turčinović, Nataša Popović, Sanja Knežević, dok Ana Baletić stiže pravu formu nakon duge pauze i oporavka. Prva utakmica protiv Britanki je pokazala niz slabosti. Jedan od razloga je naporan put i jutarnji trening. Takođe, Britanke su igrale preagresivno. Protiv Hrvatske, koja ima sjajno selektiran tim, bilo je bolje. Međutim, greškama smo, i pored vođstva od 10 razlike, izgubili. Igra protiv Turske, koja ima sjajnu ekipu i koja je trijumfovala na turniru, bila je ohrabrujuća", naglašava selektor Miodrag Baletić.

Protekle tri godine “crvene” su bilježile samo pobjede, ali do starta EP ima dovoljno vremena da stvari legnu na svoje mjesto.

"Ono što crnogorska javnost mora da zna je da smo mi evropski fenomen. Sa 34 registrovane seniorke plasirali smo se među 16 najboljih u Evropi, a igrama na turniru u Antaliji smo pokazali da nismo slučajno tu gdje jesmo", zaključuje Baletić.

Naša selekcija će na Cetinju raditi još pet dana, a onda opet ide u Tursku.

Jelena Škerović počinje sa radom

Kapiten Jelena Škerović je tokom rada na Zlatiboru doživjela povredu zbog koje nije igrala u Antaliji. Na svu sreću nije u pitanju ništa ozbiljno.

"Prema procjenama ljekara i fizioterapeuta, ona bi za nekoliko dana trebalo da počne sa radom. Osjeća se dobro tako da njen nastup na Evropskom prvenstvu nije u pitanju. Sigurno će biti spremna", objasnio je iskusni stručnjak.

Bonus video: