Nevjerica u Madridu - Barsa u šok finišu uzela pehar Realu

Hrvat Ante Tomić je bio junak pobjede, iako je promašio odlučujući šut u najvećem španskom derbiju
2683 pregleda 0 komentar(a)
acb.com
acb.com
Ažurirano: 17.02.2019. 22:24h

Buran košarkaški vikend u Evropi! Nakon spektakla u vječitom derbiju na Čairu u Kupu Koraća, prava drama je tek viđena u Madridu!!!

A kako i ne bi, kada je Barselona osvojila Kup Španije u gradu najvećeg neprijatelja - Madridu. Meč za infarkt, navijača i jedne i druge ekipe riješen je u produžetku sekundu prije kraja, kada su sudije nakon video snimka priznale pogodak Ante Tomića. Hrvatski centar je promašio ali je lopta dodirnula tablu prije nego je uhvatio igrač Reala.

Meč prepun preokreta Barsa je dobila sa 94:93, iako je u finišu posljednje četvrtine gubila sa 16 poena razlike. Serijom 17:0 Barsa je stekla prednost i imala je pobjedu u džepu, ali je Serhio Ljulj imao svega dvije sekunde za napad i pogodio je za produžatak.

U nastavku je opet Barsa bila bliža poibjedi, ali su sudije umjesto namjernog faula nad Singltonom i ćetiri razlike, dale Realu kontru koju je uiz bacanje realizovao Kerol.

Barsa je sada imala 4,2 sekunde za napad, Svetislav Pešić je uzeo tajm aut, a Tomić promašio, ali... Igrač Reala je bio neoprezan da dira loptu nakon udaranja u tablu.

Bonus video: