Nezadrživi Šved: Rusija deklasirala Hrvatsku

Rusija u četvrtfinalu igra sa Grčkom, dok će Hrvatska nastaviti da anlizira zašto košarkaški tako talentovana nacija već 22 godine nema medalju sa velikih takmičenja
28 komentar(a)
Šved, Foto: FIBA
Šved, Foto: FIBA
Ažurirano: 10.09.2017. 20:44h

Sa još jednog velikog takmičenja Hrvatska odlazi bez medalje. Ovoga puta odlazi ranije nego što se očekivalo, ali i košarkaški postiđena, nakon ubjedljivog poraza od Rusije u osmini finala - 101:78.

Predvođena maestralnim Aleksejom Švedom, Rusija je u svim elementima nadvisila rivala, a odlučujuću prednost stekla u trećoj četvrtini koju je dobila sa 11 razlike (25:16). U posljednjem periodu, viđena je egzibiciona košarka ruskog tima, koji je potpuno dokusurio nemoćne izabranike Aca Petrovića.

Hrvati nemoćni, bez energije, entuzijazma i umijeća da se suprotstave, zavisni od forme i raspoloženja dvojice asova – Bojana Bogdanovića i Darija Šarića. Kada jedan od njih podbaci, a to je ovoga puta bio Šarić, ne postoji plan B, ili igrač, koji bi mogao da preuzme ulogu lidera.

Rusi su imali fenomenalnog Šveda, koji je meč završio sa 27 poena, 12 asistencija četiri skoka, a pomagali su mu Denis Kulagin (14), Valerij Fridzon (13), Timofej Mozgov (10) i Andrej Zubkov (14).

U hrvatskom timu, Bogdanović je ubacio 28 poena, Šarić 11, uz očajan šut iz igre (3-14).

Rusija u četvrtfinalu igra sa Grčkom, dok će Hrvatska nastaviti da anlizira zašto košarkaški tako talentovana nacija već 22 godine nema medalju sa velikih takmičenja.

Bonus video: