Nidam: Igraću cijeli meč ako selektor to bude tražio

"Čeka nas žestok, težak meč u Kijevu. Ukrajina je protivnik koji će igrati sa mnogo energije i biće veliki zadatak da joj pariramo, kaže plejmejker Monaka
2114 pregleda 0 komentar(a)
Derek Nidam, Foto: KSCG
Derek Nidam, Foto: KSCG
Ažurirano: 19.02.2019. 20:58h

Crnogorske košarkaše u petak u Ukrajini i u ponedjeljak u Podgorici protiv Letonije čekaju dvije presudne bitke za istorijski plasman na Mundobasket.

Dvije pobjede timu Zvezdana Mitrovića garantuju plasman, u nekim varijantama i s jednom bi mogli da osiguraju vizu za Kinu.

"Čeka nas žestok, težak meč u Kijevu. Ukrajina je protivnik koji će igrati sa mnogo energije i biće veliki zadatak da joj pariramo. Svjesni smo koliki je ulog i šta se očekuje, znamo kako treba da igramo i sa koliko požrtvovanja. Nema sumnje da će biti vrlo zahtjevna utakmica", poručuje Derek Nidam.

On će biti na posebnom ispitu, jer će imati veliku odgovornost na poziciji plejmejkera nakon povreda Ivanovića, Čarapića i Pavlićevića.

"Teško je Nikolu zamijeniti, to nije u pitanju. Na nama je da dijelimo odgovornost, da se prilagodimo, naročito za žestok ritam utakmice koja nas čeka. Ne radi se samo o meni, već o nekoliko igrača koji mogu preuzeti ulogu organizatora igre. Poznajemo se odlično i vjerujem da smo dorasli zadatku. Što se mene lično tiče, u mnogo situacija tokom karijere, ne samo u Monaku, bio sam u prilici da igram 35 ili 40 minuta na utakmici. Tokom ove sezone bilo je takvih mečeva. Ako selektor bude tražio to od mene da igram cijeli meč, spreman sam", kaže Nidam.

Dobar učinak u narednim mečevima očekuje i povratnik u nacionalni tim Marko Todorović.

"Sve se poklopilo, konačno igram dobro u dobrom klubu. Dvije jako bitne utakmice predstoje za reprezentaciju, očekujemo dobar rezultat. Znamo da neće biti lako ali moramo igrati sve od sebe, da odigramo što bolje" poručuje Todorović i dodaje:

"Nisam bio u prethodna dva kvalifikaciona prozora sa reprezentacijom, ali već uvježbavamo akcije, vjerujem da je dovoljno vremena da uđem u ritam i da se sve nauči. Nisu to komplikovani zadaci, niti ima bilo šta nepoznato. Vjerujem da će do meča za Ukrajinom sve biti kako treba", kaže centar Huventuda.

"Ukrajinske visoke igrače poznajemo dobro, većina njih igra u španskoj ligi. Znamo šta da treba da radimo i kako da ih zaustavimo. Jako je važno istaći da imaju i dobru bekovsku liniju. Trče jako dobro, posebno visoki igrači, što nije tako tipično. Znamo da ćemo morati da budemo izuzetni kako bi ih savladali", istakao je Todorović.

Crnogorski košarkaši treniraće još sjutra veče u "Morači", a u četvrtak putuju za Ukrajinu.

Bonus video: