Nidam srušio Budućnost Voli, brejk Mornara na startu finala plej-ofa

Na portalu Vijesti u saradnji sa mnesport.me mogli se da pratite prenos prvog meča finala plej-ofa košarkaškog prvenstva između Budućnost Volija i Mornara
109 pregleda 0 komentar(a)
Budućnost Mornar, Foto: Savo Prelević
Budućnost Mornar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.05.2018. 18:55h

Brejk odmah na startu finala Superlige - košarkaši Mornara su u "Morači" savladali Budućnost Voli sa i najavili da je moguć prekid dominacije Podgoričana, koji imaju svih 11 titula u nezavisnoj Crnoj Gori.

Heroj je bio Derek Nidam, koji je ubacio 34 poena, uključujući i pet vezanih za 79:72 na minut i 45 sekundi do kraja.

Osim Nidama, koji je meč završio sa 34 poena, u Mornaru su se istakli i Strahinja Mićović sa 21, Brendsi Rejli-Ros sa 13 i Uroš Luković sa 10 koševa.

Kod Podgoričana su najbolji bili Nemanja Gordić sa 20 i Filip Barović sa 17 poena. Niko drugi nije imao dvocifren učinak.

Serija se igra na tri pobjede, Budućnost ima prednost domaćeg terena.

Četvrta četvrtina

Budućnost je dugo jurila prednost i konačno stigle Mornar slobodnim bacanjima Nemanje Gordića dva minuta i 49 sekundi prije kraja (72:72).

Tada je Kajl Gibson malo jače udario Brendisa Rejli-Rosa, sudija Igor Dragojević pokazao nesportsku ličnu grešku, nakon koje je Ros pogodio oba bacanja, a Nidam dao dvojku i trojku sa devet metara za nedostižnih 79:72.

Treća četvrtina

Uoči posljednjih 10 minuta, Mornar vodi 61:56. Budućnost je odlično počela ovaj period, smanjila na tri razlike, ali su gosti odbili nalet "plavih", a mini-serijom 5:0 došli do plus osam.

Nidam je stigao do 19 poena, koliko ima i Mićović, u domaćem timu 14 je ubacio Gordić, a 13 Barović.

Druga četvrtina

Mornar ima pet poena prednosti na poluvremenu - 43:38. Barani su čuvali prednost, imali su i deset razlike četiri minuta prije kraja...

Mićović je nakon briljantne prve četvrtine, u kojoj je ubacio 14 poena, dodao još dva, kod Budućnosti Filip Barović je postigao osam.

Prva četvrtina

Sjajna igra Mornara u prvoj četvrtini, Strahinja Mićović izuzetno raspoložen - Barani vode 27:18

Gosti izuzetni u napadu, imali su i 14 poebna prednosti, a nezadrživi Mićović je ubacio čak 14 poena.

Bonus video: