Nikola Ivanović spreman: Fokus u Kini - srčano, borbeno i kvalitetno

“Sve je u redu, bio sam prije nekoliko dana na pregledima. Od januara treniram, posljednjih mjesec sam u punom pogonu, tako da je sve sada kako treba”, rekao je Ivanović
2852 pregleda 2 komentar(a)
Nikola Ivanović, Foto: Filip Roganović
Nikola Ivanović, Foto: Filip Roganović

Nejsmitov trofej, koji dobija šampion svijeta u košarci, danas je predstavljen u Crnoj Gori.

Na Dvorskom trgu na Cetinju, a zatim i ispred Biljarde, Cetinjskog manastira i na Lovćenu, izložen je trofej koji nosi ime izumitelja košarke, a čiji je domaćin bio Nikola Ivanović.

“Lijepo je vidjeti pehar ovdje, na mjestu koje znači mnogo našem narodu i ima veliku istoriju. Saznao sam da je potpuno napravljen od zlata, šteta što nisam smio da ga dotaknem”, kazao je Ivanović.

Crna Gora će debitovati na Mundobasketu, rivali u grupi su Grčka, Novi Zeland i Brazil.

“Grčka je apsolutni favorit grupe, mi ćemo šansu da tražimo protiv Brazila i Novog Zelanda, takođe vrhunskih timova. Međutim, fokus je da predstavimo Crnu Goru na najvećoj sceni, tako što ćemo igrati borbeno i srčano, kao i kvalitetno. To je naš cilj”, kazao je plej Budućnost Volija.

Ivanović se oporavio od povrede koljena, zbog koje je propustio veći dio sezone.

“Sve je u redu, bio sam prije nekoliko dana na pregledima. Od januara treniram, posljednjih mjesec sam u punom pogonu, tako da je sve sada kako treba”, rekao je Ivanović.

Bonus video: