Nikola Peković - tim menadžer, Blagota Sekulić - trener košarkaške reprezentacije Crne Gore - Vijesti.me
BIVŠI ASOVI U NOVIM ULOGAMA

Nikola Peković - tim menadžer, Blagota Sekulić - trener košarkaške reprezentacije Crne Gore

Naša reprezentacija kvalifikacije za Evropsko prvenstvo počinje 21. februara mečom protiv Velike Britanije, tri dana kasnije je duel protiv Francuske

Sa današnjeg sastanka u KSCG
Sa današnjeg sastanka u KSCG

Nikola Peković, proslavljeni crnogorski košarkaš i nekadašnji NBA as, novi je tim menadžer reprezentacije Crne Gore, dok je Blagota Sekulić, nekadašnji kapiten nacionalnog tima, postao saradnik selektora Boška Radovića u stručnom štabu, saopšteno je iz KSCG.

"Sigurno da je to drugačije nego u periodu kada sam bio igrač, ali opet velika odgovornost za mene. Stvarno mi je drago što je KSCG meni dao funkciju tim menadžera, sigurno ću raditi sve da pomognem reprezentaciji i sa ovog mjesta." poručio je Peković.

Blagota Sekulić je u prošlim kvalifikacijama imao veliku ulogu u istorijskom uspjehu - plasmanu na Svjetsko prvenstvo, a sada će kao trener probati da pomogne da se izbori Eurobasket.

"Meni je jako drago da sam dio novog stručnog štaba. Uradiću sve što je u mojoj moći da se ostvari što bolji rezultat, to je u ovom slučaju plasman na Evropsko prvenstvo. Odmah nas čeka teška utakmica protiv Velike Britanije i nadamo se najboljem." poručio je Sekulić.

Pored Blagote selektoru Radoviću će kao trener pomagati i Vladimir Todorović, a u stručnom štabu još su kondicioni trener Milovan Ljubojević, doktor Aleksandar Radović, fizioterapeut Periša Čagorović i ekonom Darko Savić, koji su bili dio i tima Zvezdana Mitrovića.

"Nikola i Blagota dva nova stara lica, nekada kao igrači, sada na drugim funkcijama. Dva bivša igrača sa velikim iskustvom, znam da će pomoći u ovom ciklusu kvalifikacija. Cilj je da se plasiramo na EP. Njih dvojica imaju veliko iskustvo, kako na terenu tako i van njega, tako da mogu slobodno reći da su veliko pojačanje za A selekciju." kazao je Radović.

Naša reprezentacija kvalifikacije za Evropsko prvenstvo počinje 21. februara mečom protiv Velike Britanije, tri dana kasnije je duel protiv Francuske.


Vidi sve komentare