Nikolić: Pešić se ponaša seljački

"Muta ponekad zna da laže, ja njega potpuno razumijem. Nije on lažov, ali voli ponekad da se služi neistinama", nije ostao dužan strateg Beograđana
2 komentar(a)
Miroslav Nikolić, Foto: NLB LIGA
Miroslav Nikolić, Foto: NLB LIGA
Ažurirano: 01.06.2012. 21:47h

Crvena zvezda je u majstorici polufinala plej-ofa prvenstva Srbije savladala Radnički u Kragujevcu (71:76).

Poraz je posebno teško pao treneru domaćeg tima Miroslavu Muti Nikoliću, koji je poslije meča dugo govorio.

Prvo je pričao o uspješnoj sezoni za njegov tim, a potom je uslijedila optužba na račun Svetislava Pešića, kolege sa klupe Crvene zvezde.

“Pešić je veliki trener, prvak svijeta, na svemu što je postigao svaka mu čast, ali mu zamjeram nešto. Nemoj da “ulaziš“ u moje igrače i da ih tražiš tokom plej-of serije, to je seljačko ponašanje. Ako si gospodin, budi do kraja. Igramo plej-of, bolje smo plasirani i tokom posljednje utakmice on ga zove da dođe u Crvenu zvezdu sljedeće sezone. Svašta su radili da bi nas prošli. Ne kažem da je to uticalo na rezultat i Stivena Markovića, on mi je to i rekao, a nekoliko igrača je i vidjelo. Nije to fer, i zato sam imao raspravu sa njim ovdje u dvorani. Mislio sam da ih prođem i da svejedno kažem isto što sada govorim”, rekao je Nikolić, a prenosi “Sportski žurnal”.

Međutim, ni Pešić mu nije ostao dužan povodom optužbe u “slučaju Marković“.

“Muta ponekad zna da laže, ja njega potpuno razumijem. Nije on lažov, ali voli ponekad da se služi neistinama. Izuzetno ga cijenim, dosta je učinio za srpsku košarku, a i poslije utakmice u Beogradu sam ga hvalio, pa ne bih volio da pomisli da sam demagog. Svako neka vodi svoju brigu. Marković je izvanredan igrač, on je imao ponudu svake godine od mene i prije početka sezone i one kada sam ga doveo. To je u sportu i u košarci normalno, sve su opcije u igri. Možda ćemo da mu ponudimo za sljedeću sezonu, mada se ne osjećam pogođenim, već sam zapanjen da se koristimo takvim lažima. Neću ga tužiti redovnom sudu, a on će se izviniti kada se ohladi malo”, istakao je Pešić.

Crvena zvezda će se u finalu sastati sa Partizanom, koji brani titulu.

Bonus video: