Njujorku prva pobjeda u sezoni

U posljednjoj četvrtini razgoropadio se Karmelo Entoni i donio pobjedu domaćima sa dva realizovana bacanja 16 sekundi prije kraja
0 komentar(a)
Karmelo Entoni i Ražon Rondo, Foto: Beta/AP
Karmelo Entoni i Ražon Rondo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.12.2011. 20:43h

Nakon dugog čekanja, počela je skraćena NBA sezona.

Prvi meč je donio sve ono čega su se gledaoci u Sjevernoj Americi, ali i čitavom svijetu uželjeli - sjajne poteze, velike preokrete, uzbuđenja... Na kraju, Njujork je savladao Boston sa 106:104.

U derbiju Istoka, Niksi su imali 17 poena prednosti u prvom poluvremenu, ali su Kelti utišali "Medison skver garden" u 3. četvrtini, a na početku posljednje dionice stigli do plus 10 (89:79).

Tada se razgoropadio Karmelo Entoni, u završnoj dionici postigao 17 od svojih 37 poena, i donio pobjedu domaćima sa dva realizovana bacanja 16 sekundi prije kraja.

Melo je tako preoteo epitet heroja Ražonu Rondu, koji je na nevjerovatan način predvodio Seltikse - sjajni plej je upisao 31 koš (šut iz igre 19-11), 13 asistencija i po pet ukradenih i izgubljenih lopti.

U pobjedničkom timu Amari Stodemajer je imao 21, a Toni Daglas 19 pogodaka, dok su za Boston po 20 poena upisali Rej Alen i Brendon Bas.

Aleksandar Pavlović je u startnoj postavi Bostona zamijenio povrijeđenog Pola Pirsa, ali za 15 minuta i sedam sekundi nije uputio nijedan šut ka košu, a imao je po skok i asistenciju i četiri faula.

Bonus video: