Noć za zaborav Nikole Vučevića, Memfis izgubio sa 61 poen razklike od Hornetsa

Vučević je za 22 minuta ubacio samo 7 poena uz loš procenat šuta (3 od 11), i za njega "siromašnih" 4 skoka
75 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.03.2018. 08:36h

Naš košarkaški reprezentativac, Nikola Vučević je imao noć za zaborav u duelu Orlana i Filadelfije, koji su Siksersi dobili rutinski 118:98.

Vučević je za 22 minuta ubacio samo 7 poena uz loš procenat šuta (3 od 11), i za njega "siromašnih" 4 skoka.

Naš centar se tako samo uklopio u sivili tima sa Floride, kod kojih je jedino Aron Gordon od startera bio dvocifren i to sa 10 poena.

"Svi razumijemo situaciju, i trenutno nije baš zabavno biti dio svega ovoga, ali moramo da nastavimo da se takmičimo", kazao je trener Medžika Frenk Vogel.

"Na prvo odlijepljivanje Filadelfije, učinilo mi se kao da su momci odustali. Zato ste i vidjeli veliki broj zamjena", dodao je Vogel.

Filadelfija je ovom pobjedom pošla na četvrto mjesto Istične konferencije, što bi značilo da tim Siksersa bi na kraju sezone imao prednost domaćeg terena u prvom kolu doigravanja.

"Nakon sinoćnje pobjede, znajući da smo preuzeli četvrto mjesto željeli smo da pošaljemo poruku ovim akoji nas prate, da se nećemo odreći prednosti domaćeg terena", kazao je centar tima iz Pensilvanije

"Znate kako, naši apetiti skaču iz dana u dan, i volio bi da ove sezone prebacimo skor od 50 pobjeda u sezoni" dodao je Embid.

U koliko Siksersi to urade, preskočili bi vjerovatno i Klivlend Kavalirse, koji se nalaze na trećem mjestu sa pobjedom više.

Embid je meč završio sa 17 poena i 9 skokova, Ersan Iljasova je sa klupe dodao 18, a ruki Ben Simons je ima dabl dabl učinak, koji atipično nije uključivao poene.

Simons, koji je po mnogima već osvojio nagradu za najboljeg rukija u sezoni, je imao 11 skokova i 10 asistencija. Da je uzeo veći broj šuteva, vjerovatno bi došao do tripl dabl učinka. Ovako je završio meč sa 6 poena.

Da postoji i veća košarkaška tragedija, postarali su se Gruzliji iz Memfisa.

Oni su sinoć na gostovanju u Sjevernoj Karolini pretrpjeli poraz od čak 61 poen razlike od Šarlot Hornetsa (140:79).

Svoj šou imao je Kemba Voker koji je ubacio 46 poena od čeka čak 10 trojki.

"Znali smo da Memfis dolazi oslabljen bez svoje prve dvije zvijezde Marka Gasola i Majk Konlija, koji su sjajni igrači, ali mi smo igrali svoju igru", kazao je Kemba.

"Imao sam sjajno pomoć us vojim saigračma večeras. Imali smo tečne napade, i uvjek su me nalazili otvorenog za šut" dodao je Voker.

I ekipa ŠArlota je igrala oslabljena, jer zbog 16. tehničke greške, meč je propustio Dvajt Hauard koji je samo noć prije toga imao 32 poena i 30 skokova u pobjedi Hornetsa nad Bruklin Netsima.

U ekipi Memfisa, samo je Tajrik Evans zaslužio platu sinoć. Kombo bek je ubacio 16 poena.

Ovo je ujedno i četvrti najgori poraz u istoriji NBA lige.

Klivlend je dobio Majami 1991. 68 razlike, Pejsersi Portland sa 59, GSW su pobjedili Kingse sa 62, sada je Memfis četvrti u ovoj neslavnoj istoriji NBA lige.

Ostali rezultati:

  • Sakramento - Atlanta 105:90
  • Dalas - Juta 112:119
  • Hjuston - Detroit 100:96
  • Nju Orleans - LA Lejkers 128:125

Galerija

Bonus video: