Novicki protiv Albe: San koji se ostvaruje

U okviru evropske mini turneje Dalasa, njemački reprezentativac će sa Maveriksima sjutra veče u Berlinu odigrati prijateljski meč protiv Albe, u dvorani “O2 World”
0 komentar(a)
Dirk Novicki, Foto: Beta AP
Dirk Novicki, Foto: Beta AP
Ažurirano: 05.10.2012. 08:43h

Dirk Novicki će u subotu veče prvi put u karijeri igrati protiv jednog bundesligaša – u okviru evropske mini turneje Dalasa, njemački reprezentativac će sa Maveriksima sjutra veče u Berlinu odigrati prijateljski meč protiv Albe, u dvorani “O2 World”.

Karte za ovaj košarkaški hepening su planule za sat vremena.

“Konačno će se ostvariti moj san”, poručio je Dirk Novicki, koji je karijeru počeo u njemačkom drugoligašu Vircburgu, gdje je proveo četiri sezone, a kada je 1998. godine, konačno, izborio plasman u Bundes ligu otisnuo se u NBA ligu, u Dalas, gdje je ostao sve do danas, i 2011. godine se okitio i titulom.

Interesantno, Novicki je za rodbinu i prijatelje zatražio 100 karata za ovaj meč.

“S obzirom što sam sve uradio u NBA ligi, rekao sam da mislim da me te karte sljeduju”, uz osmjeh je dodao 34-godišnji Novicki, koji će prije meča sa Barselonom na Nou Kampu prisustvovati fudbalskom “El klasiku” između Barselone i Reala.

Dalas će u okviru ove turneje u utorak gostovati Barseloni, dok Boston večeras igra u Instanbulu protiv Fenerbahčea, a u nedjelju u Milanu protiv Armanija.

Sa druge strane, i neki evroligaši će imati mini turneje po Sjedinjenim državama, protiv NBA klubova. Real, tako, sjutra gostuje Memfisu, istog dana je Montepaski gost San Antonija.

U nedjelju, Real igra sa Torontom, a Montepaski sa Klivlendom.

Bonus video: