Obradović ne preuzima “crvene”

Nije mi potreban marketing te vrste. Prezadovoljan sam u Panatinaikosu i razmišljam samo o obavezama u klubu. Ne želim da komentarišem vijesti ove vrste - rekao je trener Atinjana
0 komentar(a)
Željko Obradović, Foto: ARHIVA VIJESTI
Željko Obradović, Foto: ARHIVA VIJESTI
Ažurirano: 14.01.2011. 17:46h

Željko Obradović je novi selektor Crne Gore! Ta informacija je trebalo da bude košarkaška bomba, vijest dana, mjeseca, godine, možda i decenije. A sve se pretvorilo u pucanj uprazno, pravljenje računa bez krčmara.

Obradović je nakon debakla selekcije Srbije i Crne Gore na EP u Beogradu, tačnije u Novom Sadu, kada su “plavi” ispali u osmini finala od Francuske istakao da ga reprezentativna klupa više ne zanima. To je potvrdio i prije tri godine kada je odbio ponudu Srbije na preuzme nacionalni tim.

U izjavi za grčku Gazetu, najtrofejniji evropski trener koji u riznici ima sedam titula prvaka Evrope (Partizan, Huventud, Real Madrid i četiri puta Panatinaikos) i koji je jedini čovjek koji je osvojio titulu svjetskog prvaka i kao igrač (1990) i kao trener (1998), demantovao je da će preuzeti “crvene”.

- Nije mi potreban marketing te vrste. Prezadovoljan sam u Panatinaikosu i razmišljam samo o obavezama u klubu. Ne želim da komentarišem vijesti ove vrste - bio je kratak Obradović.

“Vijesti” su pokušale da stupe u kontakt sa strategom Panatinaikosa, ali je bio nedostupan.

Da do saradnje neće doći, potvrdili su i u Košarkaškom savezu Crne Gore. Direktor reprezentacije Danilo Mitrović u izjavi za sajt saveza je rekao da su on i Veselin Barović bili u grčkoj prijestonici, ali ne zbog razgovora sa Obradovićem.

- Tačno je da smo Veselin Barović i ja u nekoliko proteklih dana boravili u Atini. Imali smo i susret sa Željkom Obradovićem, ali tema našeg razgovora nije bila mogućnost da on preuzme klupu crnogorske reprezentacije. Željko Obradović nije novi selektor crnogorske reprezentacije, a o imenu novog selektora javnost će biti blagovremeno obaviještena – rekao je Mitrović.

Klupa ”crvenih” upražnjena je od kraja novembra, kada je selektor Duško Vujošević podnio ostavku.

Bonus video: