Obradović: Nisam došao da budem drugi

"Nisam došao u Fenerbahče da budem drugi ni u jednom takmičenju", rekao je Obradović danas na zvaničnom predstavljanju u Istanbulu, gdje je potpisao dvogodišnji ugovor
4 komentar(a)
Željko Obradović, Foto: Fenerbahce.org
Željko Obradović, Foto: Fenerbahce.org
Ažurirano: 03.07.2013. 21:47h

Kao najtrofejniji evropski košarkaški trener Željko Obradović ne želi alibi - u Fenerbahče je došao sa jasnim ciljem.

"Mogu da obećam samo jednu stvar, a to je da će ovaj teren od sada biti moj dom. Nisam došao u Fenerbahče da budem drugi ni u jednom takmičenju", rekao je Obradović danas na zvaničnom predstavljanju u Istanbulu, gdje je potpisao dvogodišnji ugovor.

Obradović je rekao da je svjestan veličine kluba u koji je došao, i zahvalio se navijačima na velikoj podršci koju je dobio odmah na startu.

"Sviđaju mi se vaši aplauzi, ali nadam se ću ih čuti i na kraju posljednje utakmice u sezoni", dodao je Obradović uz napomenu da su „jednostavne stvari najljepše stvari”.

Obradović je kazao da ima dosta ideja kada su pojačanja u pitanju, ali da je još rano da govori o tome.

"Prije toga da sačekamo i žrijeb za Evroligu", poručio je Obradović, uz napomenu da će njegovi igrači morati da pružaju 120 odsto na svakoj utakmici.

Turski novinari su ga već nazvali „košarkaškim Murinjom”.

"Ja sam Željko Obradović, i veoma mi je drago da je tako. Da budem iskren, želim i ubuduće da tako razmišljam. Naravno, imam neizmjerno poštovanje prema Murinju", rekao je Obradović.

Obradović je 13 sezona proveo u Panatinaikosu, sa kojim je osvojio pet titula u Evroligi, 11 šampionata u Grčkoj i sedam nacionalnih kupova.

Tokom trenerske karijere vodio je Partizan, Huventud, Real Madrid i Beneton.

Obradović je bio i selektor Jugoslavije, sa kojom je osvojio zlatne medalje na Evropskom i Svjetskom prvenstvu 1997. i 1998. godine, srebro na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. i bronzu na Evropskom prvenstvu 1999. godine.

Bonus video: