Odbijena ostavka Dušana Alimpijevića

„Ona je jednoglasno odbijena i data je puna podrška treneru“, ističe se na sajtu Crvene zvezde
399 pregleda 5 komentar(a)
Dušan Alimpijević, Foto: Beta-AP
Dušan Alimpijević, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 26.04.2018. 19:59h

Crvena zvezda je ove sezone izgubila sve što je mogla - prvo Kup Radivoja Koraća od Partizana, a potom i finale ABA lige i mjesto u Evroligi u duelima protiv Budućnost Volija.

Prvi čovjek Beograđana Nebojša Čović je za te poraze od Podgričana krivio sudije i upravu kluba iz Njegoševog parka, sramno optužio i crnogorskog reprezentativca Milka Bjelicu, ali se čini da je glavni krivac on sam.

Poslije Dejana Radonjića je za trenera postavio neafirmisanog Dušana Alimpijevića, koji je nakon poraza u finalu od Budućnosti ponudio ostavku. Uprava je odlučila da je ne prihvati, iako je nakon toga stigao i šokantan neuspjeh u duelu sa Borcem u Čačku.

„Na sjednici su članovi Predsjedništva informisani o ponuđenoj ostavci prvog trenera seniorskog tima KK Crvena zvezda Dušana Alimpijevića, koju je ponudio iz moralnih razloga, nakon finalne serije plej-ofa ABA lige, koja je jednoglasno odbijena, i data je puna podrška treneru”, ističe se u saopštenju.

Poseban osvrt klub je napravio vezano za meč u Čačku koji je ocijenjen kao „sramotan”.

„Bez obzira na sve događaje koji nemaju veze sa terenom, zaključak je da je prvi tim KK Crvena zvezda odigrao u Čačku možda i najlošiju utakmicu ove sezone, koja se može nazvati samo jednim imenom - sramota i nedopustivo za KK Crvena zvezda. Odsustvo energije i borbenosti u ovakvom klubu, pa makar bila u pitanju i prijateljska, a ne takmičarski važna utakmice Superlige Srbije, nedopustivo je. Zbog toga su unutar kluba povučeni određeni potezi i disciplinske mere, i pored činjenice da smo svjesni da je cio takmičarski pogon potrošen nakon finalne serije u Podgorici, i nepravdi koje su nam tamo nanijete”, piše u saopštenju.

Ističe se da sistem kluba nije urušen porazom od Budućnosti.

„Sistem KK Crvena zvezda mts je tako koncipiran da se ne ruši jednom serijom, ali i ishitrenim potezima, koji su bili tako karakteristični za ovaj klub u prošlosti. Imali smo puno izazova, sezone koje nisu možda opravdavala očekivanja u rezultatima, ali smo iz sezone u sezonu, stalno napredovali. Na početku ove takmičarske godine, jasno je i otvoreno najavljeno da započinjemo novi ciklus, i da je pred nama teška sezona, a već tada smo znali kakve će razne 'neprincipijelne koalicije' pokušati da ruše klub sistemski. Potpuno je jasno ko sve radi i na koji način, i kome smeta stabilnost kluba, koja je sačuvana i pored pojedinih rezultatskih neuspeha, iako smo imali hrabrosti da jasno istaknemo i svoje takmičarske ciljeve na početku sezone. Zato želimo da u miru nastavimo da se borimo za titulu prvaka Srbije, a po završetku, biće data konačna analiza, sa predlogom zaključaka, kako se to radi u ozbiljnim klubovima”.

Bonus video: