Odbrana otvara vrata pobjede

Turski tim, kao i Podgoričani, ima polovičan učinak do sada. Duel počinje u 17 sati
2 komentar(a)
Bojan Subotić, Foto: ABA LIGA
Bojan Subotić, Foto: ABA LIGA
Ažurirano: 28.10.2015. 09:05h

Drugo vezano gostovanje je pred košarkašima Budućnost Volija u Evrokupu. Nakon što su prije sedam dana igrali u Solunu, danas ih očekuje duel sa Trabzonom u dvorani "Hajri Gur".

Turski tim, kao i Podgoričani, imaju polovičan učinak u prethodna dva meča. Prvo su kući dobili Arisa, a potom izgubili od Steaue.

Stručni štab kaže da je dobro snimio igru sastava Nenada Markovića, spremljene su „zamke” za domaćina, pa ostaje samo da igrači to sprovedu na terenu.

"Idemo u goste kvalitetnoj ekipi Trabzona, protiv koje je teško igrati pred njegovim navijačima. Radi se o aktuelnom finalisti Euročelendž kupa, koji iz godine u godinu pravi sve bolje timove. Ove sezone su se pojačali, uz Dvajta Hardija koji je nosilac njihove igre posljednjih godina, tu je Terens Kinzi, potom Novica Veličković, Damjan Kulig, na pleju Darijus Džonson Odom, kao i Andrija Stipanović, reprezentativac Bosne i Hercegovine, ispod koša. Čeka nas iskusan rival, ali od ekipe očekujem da odigra kvalitetnu odbranu i da ostane što duže "živa" u tom meču. Ukliko budemo ravnopravni i budemo ih držali na nekom pristojnom odstojanju, siguran sam da će se pružiti prilika da napravimo iznenađenje", riječi su trenera "plavih" Igora Jovovića.

Turci imaju nekoliko kvalitetnih pojedinaca u svom timu koji sami mogu da riješe meč, a dosta toga zavisiće od odbrane od njihove igre "dva na dva".

"Radi se o sjajnim indivindualcima. Njihovi igrači na spoljnim pozicijama daju dosta poena, imaju evroligaško iskustvo, igraju dosta „pik en rol”. Stipanović može da napravi probleme u unutrašnjoj igri i ofanzivnom skoku. Dobro su popunjeni na svim pozicijama. Nisu u pravom ritmu, očekuju da će igrati bolje, pa ćemo vidjeti šta će biti. Nadam se da ćemo odigrati dobar meč", objasnio je Jovović.

Bojan Subotić je protiv Olimpije odigrao fenomenalnu drugu četvrtinu kada je ubacio 13 poena. Pred gostovanje u Turskoj, optimistički je raspoložen.

"Poslije izuzetno važne pobjede u Ljubljani, idemo u goste Trabzonu, koji se, možda, nalazi u malim problemima, ali je odličan tim. Biće velika borba, ali se nećemo predavati. Pokušaćemo da odigramo najbolje što možemo i napravimo iznenađenje. Ako se vratimo sa dva boda, bio bi to veliki uspjeh", zaključio je Subotić.

U ostala dva meča grupe D sastaju se Uniks - Aris (17) i Staeua - Banvit (18.45).

Bonus video: