Odbrana otvara vrata trijumfa protiv "mrava"

"Moramo odigrati bolje nego protiv Crvene zvezde ili periode dobre igre produžiti, ako želimo da protiv evroligaša napravimo iznenađenje", kaže Dejan Radonjić.
0 komentar(a)
Vitkovac - Radonjić, Foto: SAVO PRELEVIĆ
Vitkovac - Radonjić, Foto: SAVO PRELEVIĆ
Ažurirano: 14.10.2011. 12:49h

Pobjeda protiv Crvene zvezde i sjajna igra u drugom poluvremenu, bili su injekcija stimulansa za košarkaše Budućnost Volija.

Sa mnogo više samopouzdanja idu u goste Zagrebu, koji nije startovao u skladu sa ambicijama i kvalitetom igračkom kadra.

"Mravi” u meč ulaze sa imperativom pobjede, a to može biti olakšavajuća, ali i otežavajuća okolnost za crnogorskog šampiona.

Hrvatski šampion ima jednu od najboljih ekipa u regionalnoj ligi i jedan je od favorita za plasman na završni turnir.

Međutim, veliki motiv imaju i Podgoričani. Prije nedelju dana su igrali sa Cedevitom i ubjedljivo su poraženi, pa sada žele da se u daleko boljem izdanju predstave zagrebačkoj publici.

"Ponovo gostujemo u Zagrebu, nadam se da ćemo sada proći bolje nego prošli put. Idemo u goste timu koji se kroz hrvatsko prvenstvo kvalifikovao za Evroligu i shodno tome napravio tim. Imao je najmanje odlazaka ključnih igrača od svih ekipa, samo je otišao Luka Žorić, a doveli su slovenačkog reprezentativca Sašu Ožbolta, Senegalca Papu Diasa, Šona Meja, koji je posljednji stigao sa visokim rejtingom i pleja Morisa Gareta. Sa njim su nadomjestili odlazak pleja koji nije imao neki veliki značaj za igru prošle sezone".

"Zagreb je napravio dobar tim, start u ABA ligi nije na zadovoljavajućem nivou, ali ne zato što imaju dva poraza, već što ih tek očekuju teška iskušenja. Izgubili su od Partizana, koji je uz Makabi do sada pokazao najviše, i Hemofarma, a poznato je da nije lako igrati u Vršcu. Moramo odigrati bolje nego protiv Crvene zvezde ili periode dobre igre produžiti, ako želimo da protiv evroligaša napravimo iznenađenje", kaže Dejan Radonjić, trener Budućnost Volija.

Da bi razmrdala ekipu, uprava Zagreba je odlučila da promijeni trenera. Ivici Buriću je uručen otkaz, a tim će do daljeg voditi dosadašnji pomoćnik, srpski stručnjak Vladimir Androić.

"Prema posljednjim informacijama koje imamo, ekipu će u narednom periodu voditi Androić. Koliko će promjena trenera uticati na njihovu igru, vidjeće se na parketu, ali u ovom trenutku nama je prioritet kako da odigramo najbolje što možemo. O ostalim stvarima ne razmišljamo", objasnio je Radonjić.

Krilni centar Čedomir Vitkovac očekuje težak meč, ali vjeruje da uz kvalitetnu odbranu njegov tim može do novih bodova.

"Gostujemo odličnoj ekipi koja je pravila tim za Evroligu. Nisu imali dobar start i sigurno da će učiniti sve da dođu do pobjede. Naša se obaveza da iz meča u meč igramo sve bolje i bolje i idemo u Zagreb da odigramo što kvalitetnije. Treba da odigramo fajterski i da tu tražimo našu šansu. Naš "život” u ABA ligi zavisi od kvalitetne odbrane i na tome ćemo insistirati. Sa što kvalitetnijom odbranom, doći će i bolji procenat šuta", zaključio je Vitkovac.

Raspored

Subota

Zagreb - Budućnost Voli (17.00)

Crvena zvezda - Olimpija (17.00)

Hemofarm - Helios (18.00)

Krka - Široki (19.00)

Nedjelja

Partizan - Radnički (17.00)

Cedevita - Zlatorog (17.00)

Igrano ranije

Makabi - Cibona 97:81

Bonus video: