Odbrana ruši Cedevitu

"Dobiti Partizan i Crvenu zvezdu na svom terenu mogu samo kvalitetni timovi", ističe Vladimir Mihailović
7 komentar(a)
Vladimir Mihailović, Foto: Savo Prelević
Vladimir Mihailović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.03.2014. 09:43h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Zagreb - Nema više mjesta ni vremena za bilo kakve kalkulacije. Tri kola do kraja ligaškog dijela ABA lige, svi aduti su na stolu. Budućnost Voli u „Domu sportova“ u Zagrebu igra možda i ključnu utakmicu sezone.

U slučaju pobjede nad Cedevitom, vrata fajnl-fora biće širom otvorena i ostaće da u posljednja dva meča (Partizan, Mega Vizura) Podgoričani ovjere vizu.

Sve to, doduše, izgleda lako na papiru, ali će na terenu biti daleko teže. Tim Jasmina Repeše ove sezone igra u sjajnoj formi, jedno vrijeme je bio i prvi na tabeli, a potom je konstantno „duvao za vratom“ Crvenoj zvezdi.

Gosti su svjesni zadatka, ali i maksimalno motivisani da pokušaju da osvoje zlata vrijedne bodove.

"Teško gostovanje je pred nama, Cedevita je druga na tabeli, što jasno pokazuje da se radi o izuzetno ozbiljnoj i kvalitetnoj ekipi. Iako su obezbijedili plasman na završni turnir, nema sumnje da će meču pristupiti maksimalno ozbiljno i angažovano".

"Na nama je da odgovorimo na isti način, odigramo najbolje što možemo u ovom trenutku i pokušamo da napravimo iznenađenje i ostanemo u trci za plasman na fajnl-for", objašnjava bek Vladimir Mihailović.

Cedevitu je pred njenim navijačima savladala samo Cibona, što dodatno pokazuje na kakvom će iskušenju biti crnogorski šampion.

"Dobiti Partizan i Crvenu zvezdu na svom terenu mogu samo kvalitetni timovi. Imaju sjajne pojedince, kako u reketu, tako i u spoljnoj liniji i na pravi način kažnjavaju svaku grešku rivala".

"Moramo da taktički budemo na visokom nivou, da spriječimo da postižu lake poene iz kontranapada. Ako ih uvedemo u ritam koji nama odgovara, možemo se nadati trijumfu", jasan je Mihailović.

U prvom meču ova dva rivala, koji je odigran početkom decembra u „Morači“, Aleksa Popović je bio najefikasniji (21 poen) u pobjedi Budućnost Volija (64:60).

"Suvišno je govoriti o kvalitetu Cedevite, ekipe koja uz Crvenu zvezdu igra najbolje ove sezone. Imaju sjajnu centarsku liniju sa Mirom Bilanom i Jusufom Nurkićem, odnosno Tomislavom Zubčićem i Goranom Sutonom".

"Moraćemo, prije svega, da spriječimo njihov ofanzivni skok, da im ne dozvolimo da poentiraju iz drugog ili trećeg napada. Opasni su i sa spoljnih pozicija i odbrana će morati da bude na maksimalnom nivou, kako bismo imali šansu da napravimo iznenađenje", smatra Aleksa Popović.

Domaćin je aposlutni favorit, mnogi su, sasvim je sigurno, već upisali dva nova boda Cedeviti.

"Bitan meč za oba tima, mi nemamo šta da izgubimo, a pobjedom možemo da dobijemo mnogo. Motiva imamo na pretek, nadam se da ćemo biti koncentrisani svih 40 minuta, da će odbrana biti agresivna i da ćemo igrati strpljivo u napadu".

"Samo na taj način se možemo nadati bodovima koji bi nas, bar za malo, primakli plasmanu na završni turnir", zaključio je Popović.

Bonus video: