Oklahoma na korak od finala

0 komentar(a)
Oklahoma, Foto: Reuters
Oklahoma, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.05.2016. 06:39h

Dok svijet priželjkuje finale Golden Stejta i San Antonija na Zapadu postaje jasno da postoji i treći ozbiljan tim u toj konferenciji, jer je Oklahoma došla na korak od iznenađenja.

"Gromove" dijeli samo trijumf od finalne serije (vjerovatno sa Voriorsima), jer su drugi put u polufinalu uzeli brejk Sparsima i poveli sa 3:2.

Sinoć je bilo 95:91 za ekipu Bilija Donovana, pa San Antonio u noći između četvrtka i petka igra za goli život u Oklahomi...

Samo jednom u istoriji San Antonio je slavio u seriji kada je gubio rezultatom 3:2, desilo se to 2008. protiv Nju Orleansa. Da li Greg Popovič može i sada da podigne tim?

Četiri minuta prije kraja domaćin je imao plus šest (88:82), Oklahoma je serijom 8:0 preokrenula, a posljednje poene na meču dao je Rasel Vestbruk šest sekundi prije kraja kada je pogodio uz faul i sa linije slobodnih bacanja postavio konačan rezultat. Faul je, međutim, sviran tek na polaganju, iako su igrači San Antonija makar sekund ili dva ranije udarali protivnika...

"Rasel nas je vukao kada smo posustajali", rekao je Kevin Djurent, strijelac 23 poena.

Vestbruk je bio najbolji sa 35 koševa, 11 skokova i devet asistencija, a dvocifren učinak je imao i Stiven Adams (14).

Kavaj Lenard je sa 26 pogodaka predvodio poraženi tim, Lamarkus Oldridž i Deni Grin su dodali po 20, ali su posustali "senatori" - Tim Dankan, Toni Parker i Emanuel Đinobili su zajedno upisali 17 poena.

"Moramo da reagujemo ponosno. Ako želite da budete šampion, morate da se dokažete i na strani. To je jednostavno tako", istakao je Deni Grin.

Bonus video: