Okršaj u podne: Budućnosti protiv Mege za maksimalan učinak u Beogradu

Prije gostovanja Megi, naime, Podgoričani su u Beogradu već savladali Crvenu zvezdu
2507 pregleda 0 komentar(a)
Skot Bamfort, Foto: Savo Prelević
Skot Bamfort, Foto: Savo Prelević

U neuobičajenom terminu, u nedjelju u podne hali sportova "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu, košarkaši Budućnost Volija pokušaće da pobijede domaći Mega Bemax i zadrže maksimalan učinak u gostima u ABA ligi.

Prije gostovanja Megi, naime, Podgoričani su u Beogradu već savladali Crvenu zvezdu.

„Još jedan vrlo važan meč za nas protiv talentovane, mlade, poletne i trkački dobre ekipe Mege. U ovom momentu ne mogu da kažem, da poslije svih tih poraza na jednu loptu koji su nam se desili u posljednjih 15-ak dana, da smo u idealnom raspoloženju ali i kroz teške situacije pokušavamo da gradimo svoj maksimum, da učinimo sve da raspoloženje popravljamo pobjedama i serijama pobjeda", rekao je trener Podgoričana Petar Mijović.

Pripreme za Megu ne idu po željenom planu.

"Imamo određenih kadrovskih problema jer su Hasan Martin i Zoran Nikolić odsutni. To nam remeti pripremu za meč i obojica su pod znakom pitanja za nedjeljni meč. Međutim, šta je tu je, ne možemo te stvari da promijenimo, samo da ubrzamo proces oporavka, ali u svakom slučaju nadam se da ćemo spremni dočekati utakmicu protiv Mege, da ćemo odgovoriti određenim zahtjevima igre kada su oni u pitanju i da ćemo biti kadri da se vratimo na pobjednički kurs i pobijedimo u izuzetno važnoj utakmici za nas", dodao je Mijović.

Uoči meča petog kola, Budućnost ima skor 3-1 u ABA ligi, Mega je upisala samo pobjedu u četiri meča.

„Biće teška utakmica u nedjelju. Mega je jako mlada ekipa koja igra jako i brzo tako da ćemo morati biti spremni da igramo protiv takve ekipe. Imamo poteškoća s vremena na vrijeme, ali radimo jako i mislim da smo napravili dobar tim. Mislim da će u nedjelju ovo biti dobar test za nas, oni će biti spremni da izađu da igraju svoju igru i moramo učiniti isto", rekao je Skot Bamfort.

Bonus video: