Olimpijakos i Panatinaikos u ABA ligi: Moguće je, ali...

"I prošlih godina smo dobijali slična pisma evropskih klubova i procedura je bila ista. Ako Skupština da odobrenje krećemo u razgovor. Skupština će odlučiti da li su pisma iz Grčke konkretne ponude ili alat za stvaranje pritisak", rekao je Novosel
2583 pregleda 0 komentar(a)
Sa meča Panatinaikos - Olimpijakos, Foto: Euroleague
Sa meča Panatinaikos - Olimpijakos, Foto: Euroleague
Ažurirano: 15.03.2019. 19:06h

Direktor ABA lige Krešimir Novosel kazao je za portal "Eurohoops" da postoji mogućnost da Olimpijakos i Panatinaikos zaigraju u regionalnom, eks-Ju takmičenju, ali da moraju da se ispune brojni uslovi.

Dva grčka giganta pokazala su interesovanje da se pridruže ABA ligi, zbog međusobnog sukoba na domaćoj sceni.

"Postoji mogućnost da se grčki timovi priključe Jadranskoj ligi, ali posebno za Panatinaikos nisam siguran koliko je moguće da igra i ABA i grčku ligu", rekao je Novosel.

On je naglasio da klubovi koji čine Skupštinu ABA lige imaju posljednju riječ.

"I prošlih godina smo dobijali slična pisma evropskih klubova i procedura je bila ista. Ako Skupština da odobrenje krećemo u razgovor. Skupština će odlučiti da li su pisma iz Grčke konkretne ponude ili alat za stvaranje pritisak", rekao je Novosel.

U Statutu ABA lige stoji da samo klubovi iz šest zemalja bivše Jugoslavije mogu da budu članovi lige. Statut se može promijeniti na Skupštini.

"Ne mogu da pričam u ime klubova, ali moje je mišljenje da bi grčki klubovi morali da potpišu da će igrati u ABA ligi više od jedne sezone kako bi se razgovaralo o njihovom eventualnom priključivanju", kazao je Novosel.

Olimpijakos i Panatinaikos su u otvorenom sukobu od meča u Kupu Grčke, koji nije završen, jer Olimpijakos nije želio da igra drugo poluvrijeme zbog sudijskih odluka.

Klub iz Pireja je zaprijetio napuštanjem grčke lige i ulaskom u ABA ligu, a juče je to uradio i Panatinaikos.

Bonus video: