Olimpijakos odustaje od Evrolige?

U slučaju da se to desi, mjesto Grka u grupnoj fazi zauzeo bi Himki, koji treba da igra kvalifikacije
0 komentar(a)
Miloš Teodosić, Foto: Reuters
Miloš Teodosić, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.06.2011. 20:25h

Nakon odluke braće Panajotis i Jorgos Angelopulos da više ne finansiraju Olimpijakos, postoji velika mogućnost da Pirejci narednu sezonu dočekaju sa minimalnim budžetom, prenose ruski mediji.

U tom slučaju bi odustali od igranja u Evroligi, jer će klub napustiti svi najbolji igrači, i posvetiće se samo obavezama u domaćem šampionatu.

Ako se to desi, njihovo mjesto u grupnoj fazi zauzeće ruski Himki, koji je trebalo kroz kvalifikacije da pokuša da se domogne najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.

- Nejasno je šta će se desiti sa klubom. Ono što je jasno da teška finansijska situacija u zemlji utiče na sve sfere života. Moguće je da ćemo izgubiti oba ekstra kluba u Evropi. Na kraju krajeva, Panatinaikos, zvanični prvak Evrope, biće prodat od strane dugogodišnjeg vlasnika kluba Pavlosa Janakopulosa - izjavio je za "Sovsport" Nikos Zabaras, poznati grčki košarkaški komentator.

Izvjesno je da će "crveno-bijele" napustiti Miloš Teodosić, Teo Papalukas (obojica na meti Barselone), Vasilis Spanulis (želi ga Makabi), Džamon Lukas, Jorgos Printezis i Radoslav Nesterović.

Bonus video: