Orlando silan i bez Vučevića, Njujork izgubio dramu u Arizoni

Orlando još vjeruje da je ovo pjel-of sezona, jer ekipa Frenka Vogela sa 11 pobjeda i 15 poraza ima samo dva trijumfa manje od Detroita, koji je u plej-of zoni.
0 komentar(a)
Orlando, Foto: Reuters
Orlando, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.12.2016. 08:46h

Crnogorski centar Nikola Vučević propustio je drugi meč zbog povrede leđa, Orlando je bez njega ostvario prvu pobjedu - "magični" su u Džordžiji napravili malo iznenađenje, slavivši protiv Atlante u pravom revolveraškom obračunu (131:120).

Blistao je Serž Ibaka sa 29 poena, Elfrid Pejton je dodao 26, Furnije se zaustavio na 23, dok je spisak igrača Orlanda koji su ubacili 20 ili više poena zaključio rezervista Džodi Miks (20).

Orlando još vjeruje da je ovo pjel-of sezona, jer ekipa Frenka Vogela sa 11 pobjeda i 15 poraza ima samo dva trijumfa manje od Detroita, koji je u plej-of zoni.

Duel u "Filips areni" obilježila su i zakucavanja, a ovo je najboljih sedam:

Najdramatičniji meč večeri igran je u Arizoni - Njujork je na gostovanju Finiksu u posljednjoj četvrtini nadoknadio 12 poena zaostatka, ali je potom u produžetku propustio priliku da veže treću pobjedu na turneji po zapadu, nakon trijumfa protiv Sakramenta i Lejkersa.

Sjajni Kristap Porzigins predvodio je Njujork sa 34 poena i osam skokova, dok je Eriks Bledso (31 poen, osam vezanih u produžetku) bio najzapaženiji u pobjedničkom timu.

Rasel Vestbruk se malo "ohladio" - postigao je za njegov prosjek ne previše impresivnih 20 poena, a poraz Oklahome stigao je kao logična posljedica.

Portland je na svom parketu lako izašao na kraj sa "gromovima" (114:95), iako u njegovim redovima nije bilo efikasnijeg igrača od Vestbruka. Šestorica su, međutim, imala dvocifren košgeterski učinak, a prevodili su ih Plampl (18) i Lilard (17).

Tim Tibodo, nekadašnji trener Čikaga, vratio se sa Minesotom u "Junajted centar", dobio je buran aplauz od domaćih navijača, a onda pobijedio svoj bivši tim.

"Vukovi" su tokom druge četvrtine imali čak 21 poen zaostatka, ali su uspjeli da se vrate već do poluvremena, a u nastavku i slave pobjedu zahvaljujući Levinu sa 24 i Viginsu sa 23 poena.

Stef Kari je ubacio 30, Kevin Djurent 27 poena, ali je za trijumf Golden Stejta u Nju Orleansu podjednako zaslužan Dejmon Grin, koji je ostvario "tripl-dabl" učinak (12 poena, 12 skokova, 10 asistencija).

Petu uzastopnu pobjedu upisao je Klivlend, prekinuvši seriju Memfisa od šest vezanih trijumfa. Kevin Lav je bio najefikasniji sa 29 poena, dok su Lebron Džejms i Džej Ar Smit dodali po 23.

Rezultati:

Klivlend - Memfis 103:86

Atlanta - Orlando 120:131

Čikago - Minesota 94:99

Nju Orleans - Golden Stejt 109:113

Finiks - Njujork Niks 113:111 nakon produžetaka

Portland - Oklahoma 114:95

Bonus video: