Ovoga nema ni u NBA: Mornar će iz aviona na utakmicu, ako uđe u finale Super kupa

Košarkaši Mornara možda će morati u nedjelju ujutro čarter letom da krenu u Rusiju, kako bi stigli da odigraju premijerni meč Lige šampiona, koji je zakazan za 15 časova po našem vremenu
1 komentar(a)
Mihailo Pavićević, Foto: Mornar/Media Pro
Mihailo Pavićević, Foto: Mornar/Media Pro
Ažurirano: 21.09.2017. 14:35h

Košarkaši Mornara u petak u 21 sat igraće protiv Budućnost Volija polufinale premijernog Super kupa ABA lige.

Ukoliko savladaju velikog rivala, u subotu u istom terminu igraće finale.

I to je uobičajeni košarkaški raspored da nema jednog "detalja" - Mornar već u nedjelju ima zakazan meč na evropskoj sceni, u kvalifikacijama za FIBA ligu šampiona!

Barski klub, predstavnik Crne Gore u ovom takmičenju drugu godinu zaredom, ići će, vjerovatno, u Rusiju, na megdan Saratovu, koji je sinoć u prvom meču prvog kola kvalifikacija savladao kiparski Keravnos u gostima 83:72.

Teorijski, a možda i praktično, košarkaši Mornara moraće u nedjelju ujutro čarter letom da krenu u Rusiju, kako bi stigli da odigraju premijerni meč Lige šampiona, koji je zakazan za 15 časova po našem vremenu.

Ako izgube od Budućnosti, moći će makar u subotu da krenu ka Saratovu.

"Žao mi je što nije bilo razumjevanja i fleksibilnosti od strane učesnika Superkupa, jer smo mi jedina ekipa koja ima zvanično takmičenje i značajnu utakmicu koja nas čeka", kazao je trener Mornara Mihailo Pavićević za Sportklub

Mornar je tražio da se početak Superkupa pomjeri za jedan dan i da se igra od 19. do 22. septembra, zatraženo je i da se polufinale protiv Budućnosti igra u četvrtak, a ne u petak. I to je odbijeno.

“Saratov bi bio favorit i da nije bilo Superkupa. Međutim, možete da zamislite kakav nas posao sada očekuje. Jako mi je teško da prognoziram epilog duela, jer zaista ne znam u kakvom ćemo stanju biti u vrijeme odigravanja utakmice. Lako se može desiti da direktno iz aviona izađemo na parket“, rekao je u trener Mornara Mihailo Pavićević.

Ruski tim ima šestoricu Amerikanaca, dvojicu talentovanih Rusa - centra Fedor Kličnikova i beka šutera Artema Klimenka.

Trener je Italijan Andrea Macon, koji je vodio mnogo klubova: Veronu, Panionios, Džesi, Imolu, Napoli, Aris, Fortitudo, Veneciju....

"Riječ je o strašno jakoj ekipi koja je pokrivena na svim pozicijama, ali nikada nisam tražio alibi, pa neću ni sada. Idemo u Saratov, nadam se da ćemo stići do početka utakmice, a zatim pružiti maksimum. Nastojaćemo da pobijedimo, a ne bih bio nezadovoljan ni rezultatom koji bi nam pred našom publikom davao za pravo da se nadamo plasmanu u finalnu rundu kvalifikacija", zaključio je Pavićević.

Bonus video: