Pala i Montana, "vučice" korak od fajnl-fora

770 pregleda 0 komentar(a)
Nikolina Babić na meču sa Montanom
Nikolina Babić na meču sa Montanom

Iako matematički još uvijek nijesu na fajnl-foru, pobjeda u Podgorici protiv Montane (91:84) je ključna za plasman košarkašica Budućnost Bemaxa u završnicu WABA lige.

Zahvaljujući i željenoj razlici u trijumfu protiv bugarskog tima, koji je na svom terenu slavio 102:100, na dva kola prije kraja Podgoričankama treba još jedna pobjeda da ovjere vizu za završni turnir gdje će braniti trofej od prošle sezone.

S obzirom na to da "vučice" gostuju "fenjerašu" Trešnjevki, koja nema nijednu pobjedu, i dočekuju Celje, nema dileme da će Budućnost izboriti fajnl-for ovog regionalnog takmičenja...

"Prošli smo težak period, imamo dosta povrijeđenih igračica, koje se neće vraćati do kraja sezone, tako da sam izuzetno zadovoljan. Mislim da je ovo bila krucijalna utakmica za plasman na fajnl-for. Čestitam djevojkama i hvala publici na podršci", rekao je nakon utakmice trener Budućnosti Goran Bošković.

Meč je, praktično, prelomljen na dva i po minuta prije kraja, kada je Nikolina Babić pogodila za 85:74. Istina, gošće su u finišu ozbiljno priprijetile, ali je Marija Šarenkapova promašila otvoren šut za tri poena na 87:82, kojim su gošće mogle da ugroze pobjedu domaćih...

"Jako smo zadovoljne, ova pobjeda nam itekako znači za ulazak na fajnl-for. Ostaje nam da ostvarimo još jednu pobjedu. Čestitam ekipi na borbi do samog kraja, bila je jako neizvjesna utakmica sa Montanom, ali je sa njima uvijek tako", rekla je Nikolina Babić, najefikasniji u domaćem timu.

Budućnost Bemax - Montana 91:84 (22:23, 26:20, 22:19, 21:22)

Podgorica - Univerzitetska sportska dvorana. Gledalaca: 700. Sudije: Kralj, Porobić, Radanović (BiH).

Budućnost Bemax: Bigović, Babić 21, Mitrašinović, Jurčiute, Lazarević, Džebo 20 (5-5), Kapor 16 (5-4), Živković 5, Vučetić 12 (4-4), Barta 17 (6-5).

Montana: Stojčeva 5, Dubrovina 5, Dimitrova 26 (6-5), Filipova, Šarenkapova 13, Manuel 18, Kostova, Georgijeva 2, Željaskova 3, Koleva, Ivanova 12 (4-3).

Bonus video: