Panatinaikos slavio u Berlinu, Montepaski sjutra kod prvaka

Grčka ekipa je tako upisala drugi vezani trijumf, dok Berlinci i dalje ne znaju za pobjedu u drugoj fazi Evrolige
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.01.2013. 23:16h

Košarkaši Panatinaikosa pobijedili su večeras u Berlinu Albu sa 79:73, u prvoj utakmici četvrtog kola Grupe E Evrolige.

Grčka ekipa je tako upisala drugi vezani trijumf, dok Berlinci i dalje ne znaju za pobjedu u drugoj fazi Evrolige.

Najefikasniji u ekipi Panatinaikosa bio je Roko Ukić sa 14 poena, dok je Džejms Gist dodao 10, a Džejson Kapono i Markus Banks ubacili su po osam.

U ekipi Albe najbolji je bio Njihad Đedović sa 21 košem, a Deon Tompson postigao je 16 poena.

Nakon prve tri runde, četiri tima imaju maksimalan učinak - CSKA, Real Madrid, Kaha laboral i Montepaski, i svi će biti na velikim iskušenjima kako bi nastavili trijumfalan niz.

„Armejci“ idu na noge neugodnom Žalgirisu, koji je pred svojim navijačima u stanju da savlada svaki tim na Starom kontinentu. Ekipa Etorea Mesine je u seriji od osam vezanih pobjeda u Evroligi i pokušaće taj niz da nastavi u Kaunasu.

Real ide na noge Unikahi, sa kojom se već jednom sastao ove sezone i to na startu Endesa lige. Madriđani su tada bili ubjedljivi (79:64), ali je tim iz Malage sada u boljoj formi i mnogo je opasniji. Malaga je posebno opasna kući, a potvrda toga je i da je vezala pet pobjeda u dvorani “Martin Karpena“.

Fenerbahče će ugostiti Kahu laboral u meču bez prava na grešku. Ekipa Simonea Pjaniđanija još nema trijumf i u slučaju novog neuspjeha plasman u četvrtfinale biće samo san. Sa druge strane, Baskijci igraju sjano i imaju šest uzastopnih pobjeda.

Olimpijakos će dočekati Montepaski, koga je prošle sezone eliminisao u četvrtfinalu (4:1) na putu do evropske krune. Italijanski šampion igra fenomenalno u Top 16 fazi, najbolja je napadačaka ekipa sa prosjekom od 87,5 datih poena po meču, a vodi i po broju ubačenih trojki (42,9 odsto). Ovo će biti duel trećeg i prvog strijelca Evrolige - Vasilisa Spanulisa (prosjek 15,77 poena) i Bobija Brauna (20,9)

Bešiktaš, koji ima sva tri poraza, odmjeriće snage u dvorani „Abdi Ipekči“ protiv Barselone. Ovo će biti njihov treći duel ove sezone, a prethodna dva dobili su Katalonci (72:60, 78:48). Huan Karlosu Navaru nedostaje još šest poena da dođe do brojke od 3.000 u Evroligi. To do sada nijednom igraču nije pošlo za rukom.

Grupa E

Alba – Panatinaikos 73:79 (23:23, 16:22, 17:20, 17:14)

Četvrtak

Brose baskets - Anadolu Efes (19)

Unikaha - Real (20.45)

Žalgiris - CSKA Moskva (20.45)

Grupa F

Četvrtak

Bešiktaš - Barselona (20.45)

Petak

Himki - Makabi (17)

Fenerbahče - Kaha laboral (19)

Olimpijakos - Montepaski (21)

Bonus video: