Parker nema dilemu: Bez lažne nade, ova sezona je završena

"U Evroligi je još komplikovanije, jer uključuje sve evropske zemlje, a u njima važe različita pravila. Tako da je moj odgovor - da. Otkazati i Evroligu", poručuje legendarni Francuz
1428 pregleda 0 komentar(a)
Parker i Zvezdan Mitrović, Foto: Basketball.fr
Parker i Zvezdan Mitrović, Foto: Basketball.fr

Legendarni francuski košarkaš Toni Parker, sada vlasnik francuskog Asvela, ima jasnu poruku za sve one koji i dalje vjeruju da bi sezona mogla da se nastavi narednih mjeseci.

Pandemija koronavirusa je stopirala sve, šta će biti sa sportom?

"Otkazati sezonu - da nema šampiona, da niko ne ispadne, pa da vidimo kako da se pripremimo za narednu. Svi će imali velike gubitke i kako sada da gledamo u budućnost? Klubovima će biti potrebne dvije, tri godine da se oporave od ovoga. Kriza će promijeniti dinamiku sporta, evropsku košarku, francusku košarku...", jasan je prvi čovek Asvela, čiji je trener bivši selektor Crne Gore Zvezdan Mitrović.

"Hajde da prestanemo da gajimo lažnu nadu. Ova sezona se neće nastaviti. Mi u Francuskoj smo prvi pustili strance da idu kući, na tome su mi se zahvaljivali i košarkaši ostalih klubova. Najbitnije je sada zdravlje, da ljudi budu s porodicama. Igračima sada glava nije spremna za košarku, nema ni treninga i ne vidim kako bi sezona mogla da se nastavi. Čekamo odluku nadležnih, ali moje mišljenje je da bi najpametnije bilo da se sezona otkaže".

Evroliga bi u srijedu mogla da objavi kakvi su joj planovi, ali Parker nema dilemu šta je najbolje.

"U Evroligi je još komplikovanije, jer uključuje sve evropske zemlje, a u njima važe različita pravila. Tako da je moj odgovor - da. Otkazati i Evroligu", zaključio je Parker.

Bonus video: