Parker: Vjerujem u Mitrovića, ima kvalitete da nas podigne na viši nivo

“Zvezdana Mitrovića ne treba posebno predstavljati, jer je posljednje dvije godine zvanično najbolji trener lige. Potpisao je na tri godine, bez klauzula”, kaže Parker
0 komentar(a)
Zvezdan Mitrović, Foto: Twitter
Zvezdan Mitrović, Foto: Twitter
Ažurirano: 26.06.2018. 11:56h

Asvel je dvije sezone bez titule u Francuskoj, a još 6. maja, nakon debakla u gostima protiv Limoža (78:52) predsjednik kluba, legendarni Toni Parker je najavio promjene. Od danas su te promjene formalizovane, dolaskom novog trenera, našeg Zvezdana Mitrovića.

“Zvezdana Mitrovića ne treba posebno predstavljati, jer je posljednje dvije godine zvanično najbolji trener lige. Potpisao je na tri godine, bez klauzula”, kaže Parker.

Mitrović dolazi zajedno sa pomoćnikom iz Monaka, srpskim trenerom Mirkom Ocokoljićem, a imaće ukupno četiri asistenta. Član stručnog štaba biće i mlađi brat Tonija Parkera, Terens, koji je vodio ekipu prošle sezone.

“Imaće stručni stab kao za Evroligu, a svaki od pomoćnika će imati svoj zadatak”, dodaje Parker.

S obzirom na to da Monako pod vođstvom Mitrovića u protekle tri sezone svaki put bio prvi nakon ligaškog dijela, ali u plej-ofu nije uspio da se domogne titule (ove sezone je izgubio finale od Le Mana, prrethodne dvije četvrtfinale, odnosno polufinale upravo od Asvela), francuske novinare je interesovalo da li dolaskom crnogorskog trenera postoji rizik kada je plej-of u pitanju.

“Ne postoje nikakve garancije u sportu. Ali, ja vjerujem u njega”, ističe predsjednik Asvela.

Mitrović je poznat i kao energičan trener pored aut-linije. Parkera su pitali da li planira da crnogorskog trenera zamoli da bude malo mirniji…

“Ne planiram to da mu kažem. Svakako ćemo razgovarati, ali ne želim da se mijenja. Potrebno je samo naći neku zlatnu sredinu”.

Na pitanje “čime ga je Mitrović osvojio”, Parker kaže:

“Ima kvalitete da nas podigne na viši nivo, da imamo kontinuitet. Ne interesuje me dominacija tokom regularnog toka sezone ja želim da osvojimo titulu.

Obaveze Mitrovića sa reprezentacijom Crne Gore, tokom “Fiba prozora”, neće biti problem za Asvel.

“T.J. (Terense Parker) je bio prvi trener ekipe i vodiće tim kada Zvezdan bude imao obaveze u reprezentaciji.

U planu su i pojačanja, sve to u dogovoru sa Mitrovićem.

“Čekaću Zvezdana da dođe i rszgovaramo o pojačanjima. Ali, možemo već da gradimo ekipu”.

Francuski mediji kao moguća pojačanja Asvela pominu Islanđanina Hermansona, zatim Pola Lakomba (pod ugovorom je sa Monakom), ali i Edvina Džeksona, za koga Parker ima interesantan komentar, iako je Džekson nedavno potpisao za Budućnost.

“On veoma dobro zna da bismo bili zainteresovani za njega, ako želi da se vrati”, istakao je Toni Parker.

Parker se osvrnuo i na lošu sezonu Asvela, i donio neke zaključke.

“Nije lako biti šampion Francuske!”. Drago mi je zbog titule Le Mana, koji nas je eliminisao u četvrtfinalu. Prošle godine su bili 12. u prvenstvu, što pokazuje da se u sportu sve veoma brzo mijenja. Naša sezona je razočaravajuća, i ostaje da nam učimo iz njihovog primjera kako bismo se vratili još jači”, zaključio je Parker.

Bonus video: