Partizan sa Zvezdom u finalu ABA lige

Partizan je ovim trijumfom, pored finala ABA lige, obezbijedio i plasman u Evroligu. Ekipa Duška Vujoševića zakazala je i novi duel sa vječitim rivalom Crvenom zvezdom
4 komentar(a)
Tuča, Foto: ABA liga
Tuča, Foto: ABA liga
Ažurirano: 25.04.2013. 22:25h

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale završnog turnira regionalne Jadranske lige pošto su večeras u Laktašima, u drugoj polufinalnoj utakmici, savladali ekipu Igokee sa 63:57 (17:15, 6:10, 18:15, 22:17).

Ovim uspjehom crno-bijeli su obezbijedili i učešće u Evroligi sljedeće sezone.

U borbi za titulu na fajnal-foru u Laktašima Partizan se sastaje sa Crvenom zvezdom, koja je ranije danas pobijedila kragujevački Radnički sa 79:78 (20:27, 21:13, 21:20, 17:18).

Finalna utakmica na programu je u subotu u 20.30 sati.

Večerašnji meč odigran je pred oko 3.000 gledalaca u hali u Laktašima, a sudili su Sašo Pukl, Matej Boltauzer I Damir Javor.

Šampion Srbije je ovim trijumfom, pored finala regionalnog takmičenja, obezbijedio i plasman u Evroligu. Pored toga, ekipa Partizana zakazala je za subotu i novi duel sa "vječitim rivalom” Crvenom zvezdom, koja je prethodno savladala Radnički iz Kragujevca.

Pitanje pobjednika riješio je, četiri minuta prije kraja, Dragan Milosavljević koji je vezao dvije trojke i donio Partizanu veliko vođstvo od 58:45. Do kraja meča crno-bijeli su veoma dobrom odbranom sačuvali pobjedu i donijeli radost svojim navijačima.

Utakmicu je obilježio i incident među navijačima Partizana sredinom posljednje četvrtine. Tada je došlo do međusobnog sukoba pristalica crno-bijelih, intervenisala je policija, a duel je nastavljen poslije nekoliko minuta prekida.

Bonus video: