Partizan: Uspjeh se ne prašta, ni u Srbiji, ni u regionu

Košarkaški klub Partizan oglasio se danas saopštenjem u kojima traži da se u Srbiji, ali i u regionu prestane sa omalovažavanjem sjajnih rezultata najboljeg tima na ovim prostorima.
69 pregleda 0 komentar(a)
EVROLIGA_1, Foto: KKPARTIZAN.RS
EVROLIGA_1, Foto: KKPARTIZAN.RS
Ažurirano: 29.02.2012. 17:19h

Košarkaški klub Partizan oglasio se danas saopštenjem u kojima traži da se u Srbiji, ali i u regionu prestane sa omalovažavanjem sjajnih rezultata najboljeg tima na ovim prostorima.

Reakcija crno-bijelih stigla je poslije optužbi iz Cibone da su pokradeni u meču sa crno-bijelima i objavljivanje kazne sudijama Milivoju Jovčiću i Branislavu Mrdaku, zbog lošeg vođenja meča Partizan - Radnički u polufinalu Kupa Radivoja Koraća.

"Poslednjih nedjelja, mnogi pojedinci, klubovi i mediji, u zemlji i regionu, na ružan način iz različitih pobuda, iznosili su neistine i blatili KK Partizan. Deset uzastopnih nacionalnih šampionata, pet kupova i regionalnih titula, Evroligaških plej-ofova, fajnal-for, individualnih trofeja najperspektivnijih igrača Evrope, mjesta u idealnim petorkama, najboljeg trenera Evrolige, rekordne gledanosti u njoj, se ’’ne praštaju’’ lako, ni u Srbiji, niti ’’balkanskoj krčmi’’, kaže se u saopštenju koje je objavljenu na zvaničnom sajtu crno-bijelih.

Iz Partizana navode da su mnogi u Srbiji koji su pominjanjem sudija omalovažavali njihove uspjehe “odveli” klubove na dobro poznat način, po njihovim uslovima ulaska, u regionalno takmičenje sa stranim djeliocima pravde.

"Kada smo doživljavali poraze, na domaćoj i regionalnoj sceni i tada i sada, čestitali smo i radili još jače, ali kada smo počeli da pobjeđujemo i u ABA i Evroligi, nisu valjali ni strani arbitri, te lige".

U Partizanu podsjećaju da nemaju svoje predstavnike u najvišim strukturama ABA, Evroligi, ULEB, a trofeje je osvajao uglavnom van “Pionira”, pobjedama u Ljubljani, Tivoliju i Stožicama, Draženovom domu, Zagrebačkoj areni, Nišu, Železniku, Vršcu, ali i Atini, Malagi, Moskvi, Tel Avivu.

"Na neumjesne prozivke trenera, čelnika klubova, medija iz susjedstva, ali i Srbije, na klupskim sajtovima i kroz različite pritiske na pojedince, do sada nismo reagovali, kao što nismo na javno izrečene želje organizatora nacionalnog kupa, ali u buduće nećemo dozvoliti da se naši rezultati, pobjede i trofeji omalovažavaju i obezvrijeđuju zarad pravdanja tudjih neuspjeha, višemilionskih ulaganja i dugovanja, političkih i drugih razmirica, ili pokvarenih, a pripremljenih proslava za osvajanje Kupa ili liga", poručuju iz Partizana.

"Čudi i to što je kazna donešena i objavljena deset dana po završetku turnira u Nišu, a ne znatno ranije ukoliko je već bilo i povoda za nju. Još više čudi to što se objavljivanje kazne poklapa sa hajkom iz Zagreba koja za cilj ima da se otrovnim strelicama prema našem klubu prikrije fizički napad na arbitre u dvorani "Dražen Petrović". Istovremeno tražimo od gospodina Branka Jovanovića, predsjednika sudijske komisije, da se izjasni da li su sudije na utakmici između našeg kluba i Radničkog uticale na rezultat tog meča", poručuju iz Partizana,

Za kraj crno-bijeli su izrazili nadu da sa hajkom nemaju veze čelni ljudi Saveza, koji su nedavno došli i koji pokušavaju da srpsku košarku vrate na stare staze uspjeha.

Bonus video: