Pašić: Možemo da igramo sa svima

Košarkašice Crne Gore u nedjelju startuju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo
527 pregleda 0 komentar(a)
Jovana Pašića i Bojana Kovačević, Foto: Saša Jončić
Jovana Pašića i Bojana Kovačević, Foto: Saša Jončić
Ažurirano: 14.11.2019. 19:39h

Košarkašice Crne Gore sjutra putuju za Švedsku, na prvi meč novog ciklusa kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Duel sa Šveđankama je na programu u nedjelju.

"Kao i uvijek, moja očekivanja su pozitivna kada je u pitanju reprezentacija. Vjerujem da možemo da igramo sa svakom reprezentacijom kada ispunimo zadatke koje selektor postavi. Sinoć smo baš odgledali snimak utakmice protiv Švedske koju smo odigrali na prošlom Evropskom prvenstvu, i to je bilo odlično da vidimo da mi sa njima, stvarno, možemo da igramo. Ta utakmica je došla poslije velikih promjena za nas, odlaska selektora i nekih starijih igračica. Sada razumijemo u potpunosti šta selektorka traži od nas, to smo definisali kada smo se skupili, mislim da smo dosta stvari precizirali. Vjerujem u svoj tim, vjerujem u energiju i da možemo da igramo sa svima, da pobijedimo svakoga, samo ako mi budemo na našem nivou", rekla je bek naše selekcije, Jovana Pašić.

Na pitanje koliko će se razlikovati Švedska u kvalifikacijama u odnosu na onu sa Evropskog prvenstva, Pašićeva je odgovorila:

"Švedska nas je pobijedila na Evropskom prvenstvu, tako da će, vjerovatno, malo laganije ući u tu utakmicu, što može biti naša velika prednost. Ponavljam, nama je to bila prva utakmica na EP, poslije velikih promjena, tako da smo malo u grču počeli taj meč, i upravo nas je loša prva četvrtina, dok se nismo opustile, koštala pobjede. Kasnije smo imale priliku da povedemo i privedemo utakmicu kraju. Falilo je tada sreće i iskustva, i da se malo više opustimo, i zato vjerujem da ovo može biti naša prednost i da ćemo uraditi sve da pobijedimo u svakoj utakmici, počev od one protiv Švedske".

"Crvene" će biti odmornije, jer Švedska večeras igra prvi meč u gostima protiv Izraela.

"To je jedna od naših prednosti. Mi samo treba da budemo pametne i da ispoštujemo sve što smo se dogovarale ovih dana, što je selektorka tražila od nas, i da iskoristimo sve naše prednosti. A jedna svakako jeste što će Šveđanke biti umornije od puta, a mi, po meni, imamo mnogo poletniji tim, možemo bolje da trčimo, imamo sigurno bolju energiju, tako da treba sve to da iskoristimo", zaključila je Jovana Pašić.

Pored Švedske, rival Crne Gore u grupi B kvalifikacija je i Izrael. Pored prvoplasiranih selekcije, na EP će se plasirati i šest najboljih drugoplasiranih od devet grupa.

"Svjesne smo da je Švedska favorit, ali smatram da, ako mi ne ponovimo iste grešče kao na Evropskom prvenstvu, možemo da pobijedimo. Na Evropskom prvenstvu smo bile neiskusne, za nas dosta igračica je to bilo prvo EP, ali ove kvalifikacije dočekujemo sa većim brojem jačih utakmica, tako da znamo šta nas očekuje. Ako uradimo sve što se traži od nas, sa energijom koju imamo i ako od početka budemo igrale jako, možemo da ostvarimo pobjedu", rekla je centar Bojana Kovačević.

Bonus video: