Pavić: Odmarali smo šestoricu igrača, ali to ne može da bude izgovor što se uopšte nismo borili

"Imali smo četiri povrijeđena igrača, Luković i Bjelica imali su groznicu", pojasnio je trener Barana Mihailo Pavićević
1784 pregleda 0 komentar(a)
Košarkaši Mornara, Foto: Championsleague.basketball
Košarkaši Mornara, Foto: Championsleague.basketball

Nakon teškog poraza kod kuće (98:66) od Nimburka, krilni centar Mornara Vukota Pavić čestitao je češkom timu na prvom mjestu u grupi C FIBA Lige šampiona.

“Odmarali smo šestoricu igrača, jer je pred nama važna utakmica u ABA ligi, ali to ne može da bude izgovor što se uopšte nismo borili na ovoj utakmici”, kazao Pavić.

Trener Mornara Mihailo Pavićević je čestitao Nimburku na pobjedi i poželio je češkom timu sreću u nastavku takmičenja.

A onda je želio da ispravi svog igrača.

“Što se tiče igrača koji su nam nedostajali, nije istina da sam htio da ih odmorim. Jer, imali smo četiri povrijeđena igrača, Nidam se povrijedio protiv Peristerija i nije igrao drugo poluvrijeme, Pulen je zbog povrede preskočio taj meč, Heris je takođe povrijeđen, dok se Šehović povrijedio na posljednjem meču ABA lige (protiv FMP-a). Naši visoki igrači, Luković i Bjelica imali su groznicu. U takvoj situaciji mi smo probali najbolje što možemo, igrači u rosteru su pokušali da igrali, ali je to bio maksimum koji smo mogli da pružimo u ovoj utakmici.

Oren Amiel, trener Nimburka, istakao je da njegov tim nije igrao protiv pravog Mornara.

"Ok, ja poštujem to što se oni bore za fajnl-for ABA lige, u kojoj igraju veoma dobro u posljednje vrijeme. Mi smo bili spremni, ali ne za ovakav tim Mornara. I nama su nedostajali neki igrači, i bilo je važno dati šansu nekim drugim igračima da igraju. Mislim da je početak meča bio važan, to nam je prilično dalo samopouzdanja. Nema tu više šta da se kaže", rekao je Amiel.

Bonus video: