Pavićević : Cilj je plasman u drugi krug

"Srećan sam što sam ponovo u Crnoj Gori, što ću opet biti u prilici da sa svojim timom odbranim status košarkaškog sporta, koji je sjajnim rezultatima postigla naša mala država", kaže Pavićević
2 komentar(a)
Luka Pavićević, Foto: Savo Prelević
Luka Pavićević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.06.2013. 22:18h

Cilj crnogorske košarkaške reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Sloveniji biće plasman u drugu rundu takmičenja, kazao je selektor Luka Pavićević.

On je rekao da je zadovoljan što je ponovo u Podgorici, i što ima priliku da nastavi započeto sa crnogorskom reprezentacijom.

"Srećan sam što sam ponovo u Crnoj Gori, što ću opet biti u prilici da sa svojim timom odbranim status košarkaškog sporta, koji je sjajnim rezultatima postigla naša mala država", rekao je Pavićević novinarima u prostorijama Košarkaškog saveza Crne Gore.

On je kazao da crnogorsku selekciju očekuje težak posao na Evropskom prvenstvu, jer njegova selekcija igra u teškoj grupi.

"Pokušaćemo da napadnemo Letoniju, Bosnu i Hercegovinu i Makedoniju, koje po mom mišljenju nijesu jake poput Srbije ili Litvanije, ali ćemo pokušati i da napadnemo ove jače selekcije, ukoliko one postignu neki slabiji rezultat od očekivanog. Jedini cilj koji sebi postavljamo je prolaz u drugu rundu", rekao je Pavićević.

On je kazao da će Amerikanac Tejlor Ročesti biti prva opcija na poziciji plejmejkera.

"Ročesti je iznio teret kvalifikacija, odlično je odigrao i svojim ponašanjem i zalaganjem u potpunosti zaslužio mjesto u timu. Teško je naći osobu sa toliko ljudskih i košarkaških kvaliteta poput njega, koja bi predstavljala pravo pojačanje za crnogorsku reprezentaciju", naveo je Pavićević.

On smatra da u KSCG već naredne godine moraju da razmišljaju ko će zamijeniti Ročestija.

"To će takođe biti naturalizovani igrač, jer bi u slučaju eventualne povrede, na poziciji pleja, na kojoj smo inače deficitarni, ostao samo mladi Nikola Ivanović", rekao je Pavićević.

Govoreći o učešće Nikole Pekovića i Nikole Vučevića, koji iza sebe imaju odlične sezone u NBA ligi, Pavićević je kazao da su oni maksimalno motivisani i spremni da nastupaju za Crnu Goru.

"Ne bih se složio da će njihovim dolaskom doći do promjene sistema, jer mi njihovim prisustvom dobijamo dvije odlične ličnosti i dva odlična igrača, koji će podići kvalitet na određenim pozicijama", rekao je Pavićević.

On je kazao da je angažovanje bivšeg mladog reprezentativca Španije Nikole Mirotića, da igra za reprezenetaciju Crne Gore težak proces, ali da će košarkaški savez učiniti sve što je u njegovoj moći.

"Mislim da njegov povratak u Crnu Goru nije realan, ali tvrdim da ćemo učiniti sve što je potrebno da vratimo Mirotića pod crnogorsko košarkaško državljanstvo, jer smatram da je to jedino ispravno, i za njega, i za Crnu Goru", rekao je Pavićević.

Crnogorska reprezentacija na EP u Sloveniji igraće u B grupi sa selekcijama Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Litvanije i Letonije.

Bonus video: