Pavićević: Da smo dobili Partizan, bili bismo među četiri

„Nikad ne kukam za bilo čim, ali mi je žao zbog poraza od Partizana, ako se to tako može nazvati, jer smo po meni mi tu utakmicu dobili”, rekao je iskusni stručnjak
2581 pregleda 8 komentar(a)
Mihailo Pavićević na utakmici sa Zadrom
Mihailo Pavićević na utakmici sa Zadrom
Ažurirano: 13.01.2019. 21:48h

Pobjedom nad Zadrom (89:81), košarkaši Mornara su napravili veliki korak ka opstanku u ABA ligi, jer sedam kola prije kraja imaju dva boda više od Krke, a po jedan od Olimpije, Igokee i upravo Zadrana.

Trener Barana Mihailo Pavićević, međutim, tuguje što njegov tim nije prošle sedmice pobijedio Partizan u Beogradu i ističe da bi u tom slučaju opet igrao plej-of. Nije propustio ni da pomene da je taj poraz bio nezaslužen.

„Držimo sve u svojim rukama i to je dobar osjećaj. Ne pratim druge rezultate, ne bavim se nikakvim kalkulacijama. Kako nam je poraz od Partizana teško pao, tako je ova pobjeda došla u pravom trenutku, protiv direktnog konkurenta. Nikad ne kukam za bilo čim, ali mi je žao zbog poraza od Partizana, ako se to tako može nazvati, jer smo po meni mi tu utakmicu dobili. Sa tom pobjedom, Mornar bi opet bio u četiri najbolja”, rekao je iskusni stručnjak.

Barani su u „Topolici” ove sezone odigrali nekoliko veoma uzbudljivih utakmica, ali ovog puta nije bilo dilema.

„Bilo je teških utakmica za navijače u Barzu ove sezone, sada smo poslije duže vremena odigrali dosta dobar meč i kontrolisali ga od početka. Bilo je padova u igri, ali ništa katastrofalno. Bili smo fokusirani, a potpuno je drugačije kada imate vremena da odradite kompletan sedmični trenažni ciklus. Sve je lakše, jer smo nakon ispadanja iz Evrokupa digli nivo igre”, istakao je Pavićević.

Trener Zadrana Ante Nazor je priznao da njegov tim nije imao šansu protiv kvalitetnijeg suparnika.

„U prvom poluvremenu smo igrali dobro, ali smo napravili neke gluposti i dozvolili rivalu da postigne 17 poena iz kontranapada. U drugom dijelu smo se loše branili, a Mornar je pokazao izuzetan individualni kvalitet i odlično rješavao situacije jedan na jedan”, rekao je Nazor.

Bonus video: